Cissé klar for Liverpool

Riktignok mangler underskriften på de formelle papirene, men Djibril Cissé skyver all tvil til side: – Jeg har inngått en muntlig avtale med Liverpool jeg ønsker å holde!

Det har lenge vært kjent at Frankrikes toppscorer er på vei til Anfield. Både spilleren selv og etter hvert også Liverpool har kommet med sterke antydninger i den retningen tidligere. I den siste utgaven av Official Magazine snakker Cissé ut om sine ambisjoner om å spille for de røde og at mangel på sportslig suksess og eventuelt managerbytte ikke vil påvirke hans avgjørelse.

 

Muntlig avtale med Liverpool

Cissé vedgår at han for to år siden inngikk en muntlig avtale med Gérard Houllier om å komme til Liverpool. Opprinnelig hadde både spilleren og den engelske klubben ønsket ham på Anfield sommeren 2003. Auxerre ønsket imidlertid ikke å slippe ham før etter inneværende sesong, og det godtok etter hvert alle parter.

- Jeg inngikk en muntlig avtale med Gérard for to år siden. Liverpool var den første klubben som kom med en seriøs henvendelse til meg og har holdt ord hele veien. Derfor ønsker også jeg å holde min del av avtalen, sier franskmannen til Liverpools Official Magazine.

 

Har startet på engelskkurs

Cissé har allerede vært i byen 2-3 for å se på forholdene, ikke minst da han spilte mot oss i UEFA-Cupen forrige sesong, og er i full gang med engelsk kurs. Han regner med å returnere til Merseyside så snart anledningen byr seg for å finne en egnet bolig for seg og sin familie (han har kone og et barn).  Djibril sier han ble svært imponert over klubben og gleder seg til å spille foran så entusiastiske supportere.

Kommer på grunn av klubben
Franskmannen understreker at det ikke vil betyr noe for hans avgjørelse om Liverpool kommer til Champions League eller ei. Det vil heller ikke ha noe å si dersom Houllier skulle bli oppsagt i løpet av sommeren.

- Jeg har valgt Liverpool på grunn av Liverpool. Ikke fordi manageren kommer fra samme land som meg selv. Jeg gleder meg allerede til å spille sammen med Michael Owen og tror spillestilen min vil passe godt i Premier League. Alle store klubber har bølgedaler. Dersom Liverpool ikke kommer høyt nok på tabellen til å kvalifisere seg til Champions League, er det bare sånn det er. Vi vil garantert komme sterkere tilbake. Sluttplasseringen vil ikke influere på min avgjørelse med hensyn til valg av klubb, utdyper Cissé og begynner allerede å score poeng hos supporterne…