Debut for Cissé i kveld

Pre-season starter med Wrexham i kveld, og Djibril Cissé håper han fort kan finne seg til rette. 21 spillere involvert på Racecourse. Mer fra Rafael Benitez.

Djibril klar for Liverpool og press utenfra

Liverpools supportere vil i dag for første gang se Djibril Cissé spille for klubben.  Trolig vil Liverpools dyreste spiller iføre seg den nye gule og sorte drakta på Racecourse Ground i Wrexham.  22-åringen innrømmer at overgangsummen og forventningene vil medføre et ekstra press på ham:  - Jeg er klar over at den høye summen som Liverpool har betalt for meg vil skape et ekstra press, men jeg vil jobbe hardt for å vise at jeg holder mål.  Jeg vet at jeg ikke har råd til å gjøre det dårlig.  Folk vil forvente mye av meg, men jeg er forberedt på å takle det.  Folk snakker om hvor mange mål jeg vil score denne sesongen, men hva spillere oppnår individuelt er ikke viktig.  Du kan bare vurdere din egen innsats ut fra hva laget oppnår.  Hvis jeg blir spurt hva jeg helst ønsker i min første sesong så vil svaret være at Liverpool vinner ligaen.

- Det synes å ha tatt lang tid før jeg kom hit.  Klubbene snakket sammen i to år, og hele tiden ønsket jeg å komme til Liverpool, men det var en klausul i min kontrakt med Auxerre som jeg måtte oppfylle.  Nå kan jeg ikke vente med å komme i gang her.

- Etter all kontakten jeg hadde hatt med herr Houllier bekymret det meg litt da han måtte gå, men jeg måtte uansett å kjempet for min plass.  Kanskje ville det ha hjulpet meg i begynnelsen å ha en fransk manager som jeg kjente men ingen er garantert en plass på laget.

- Jeg er god venn med Sylvain Wiltord og han sa at det er forskjeller i den franske og engelske ligaen.  Det er mer fysisk og frispark som du får i Europa blir ikke gitt her.  Robert Pires og Emmanuel Petit sier at det tok dem seks måneder å tilpasse seg engelsk fotball da de kom fra Frankrike, men det ville vært fint om jeg kunne gjøre det mye raskere.  Hvis jeg kunne finne meg til rette allerede i den første kampen ville det vært glimrende. 

- Hvis du skal få noens respekt må du først respektere dem.  Du må respektere klubben og den regler.  Generelt må du gi ditt beste og aldri lure deg selv eller klubben.  Du må gi hundre prosent og da kan du forhåpentligvis få gjensidig respekt.

 

Wrexham v Liverpool i kveld

Liverpool tar med seg en tropp på 21 spillere til Racecourse Ground i kveld, da man kl 20.45 starter sin første pre-season kamp.  Rafael Benitez sier at man vil la alle spillerne få noen minutter, så kanskje bytter man så å si hele laget i pausen?  De fleste av spillerne som var med i Euro 2004 vil ikke bli involvert, selv om det er antydet at Michael Owen og Steven Gerrard selv har bedt om å bli involvert.

Kampen sendes direkte på liverpoolfc.tv for de som abonnerer på e-season ticket, og vil kunne ses live eller via kommentering avhengig av om du har bredbånd eller ikke.

Liverpool.no følger også opp og vil oppdatere gjennom hele kampen.  Hvis du ikke har mulighet til å følge Benitez’ første kamp via nettet vil du få lag og alle scoringene på vår SMS-tjeneste.

 

”Tittelen innen tre år”

Rafael Benitez ber om tid for å kunne forme den troppen han mener er god nok til å vinne ligaen i England, og spanjolen tror man vil være der innen tre år:  - Hvis vi arbeider hardt kan vi oppnå den suksessen vi ønsker.  Jeg er her for å vinne trofeer og håper jeg får den nødvendige tid.  I løpet av to eller tre år ønsker vi å ha skaffet oss den balansen i troppen som vi behøver.  Vi håper vi kan vinne den balansen som bringer oss mot tittelen i løpet av tre år. 

- Vi har et veldig godt angrep, og en god midtbane og et godt forsvar.  Nå må vi se etter de spillerne som kan styrke dette ytterligere.

- Vi har nå kjøpt Djibril Cissé og han er en annerledes angriper enn de vi allerede har i klubben.  Noen av dem er gode med ballen, Michael er meget god inne i boksen, mens Cissé kan løpe fort med ballen og har et godt skudd.  Det vil bli nyttig for oss i kontringspillet.  Vi har ulike muligheter nå i angrep med Cissé, Owen, Baros og Pongolle.