Det dreier seg om 4.plassen

Steven Gerrard, Gérard Houllier og Mark Lawrenson har synspunkter på et tidspunkt hvor Liverpool har fem kamper igjen på å sikre seg kvalifisering til CL.

- Det dreier seg kun om 4.plass

Kaptein Steven Gerrard mener at sesongen står og faller om man blir blant de fire beste i Premier League, og at det vil være fantastisk om man greier det:  - Jeg vet at vi ikke kan vise fram en medalje dersom vi greier det, men det ville være fantastisk om vi skulle greie fjerdeplassen.  Alle i klubben ønsker det, fra formannen og nedover, fordi alle vet hvor spennende det er å være med i Champions League.  Ingen er mer motivert og besluttsom enn meg i forsøket på å få en sterk avslutning på sesongen.

 

- Ikke undervurder en 4.plass

Gérard Houllier innrømmet nylig at ”gapet mellom Liverpool og Arsenal er blitt pinlig”, men manageren mener uansett at det vil være en god prestasjon om hans lag greier å sikre seg 4.plassen:  - Folk skal ikke undervurdere viktigheten av en fjerdeplass og de belønningene den bringer.  Liverpool skal ha høyere målsetning enn det, ikke vær i tvil om det.  Sett på bakgrunn av den sesongen vi har hatt, med de problemene vi har møtt, vil jeg likevel vurdere det som en god prestasjon hvis vi oppnår det som nå er vårt mål.

 

- Liverpool mangler kvalitetsspillere

Tidligere storspiller Mark Lawrenson, som nå bl.a. er ekspertkommentator i BCC, mener at Liverpool nå er en klubb som ikke kommer noen vei, og at avgjørelser må tas:  - Liverpool står denne sommeren overfor noen av sine største avgjørelser på mange år.  Hvor går Liverpool videre?  Hvem blir med videre?  Hvem kvitter de seg med?  Vanskelige spørsmål, men de må besvares.

- Liverpool er i ferd med å havne lenger og lenger vekk fra hvor de ønsker å være.  Når klubber nå møter Liverpool, som Charlton på mandag, vet de hva de skal gjøre.  Marker tett på midtbanen, sørg for at Owen ikke kommer med i spillet, og gjør at de må spille dypt.  Det er enkelt.

- Jeg har sagt det flere ganger, men Liverpool har ganske enkelt ikke nok spillere av kvalitet.  Når det kommer til stykket spiller det ingen rolle hvilket system du spiller, hvis du ikke har kvalitetsspillere kommer du ikke noen steder.

- Ta de to spillerne som skal gi kvalitet på flankene, Harry Kewell og El-Hadji Diouf.  Kewell har hatt en ujevn sesong, men hva med Diouf.  Har han bidratt med noe?  Nei.

- Er det noen som kan gi meg en hederlig fransk landslagsspiller som Houllier har kjøpt?  Jeg vil trolig kunne fortelle dere om et par stykker som Arsene Wenger har fått tak i.

- Angående Arsenal var det foruroligende å se hvordan Liverpool overga seg på Highbury.  Det var noen tidligere spillere på pressetribunen, og som ikke ser så mange Liverpoolkamper.  De trodde ikke hva de så.  Er det slik Liverpool spiller, ble jeg spurt.  Vel ja, var alt jeg kunne si.

- Fjerdeplassen er fortsatt en mulighet, men initiativet ligger nå hos Newcastle.  Gérard Houllier sa da det var ni kamper igjen at Liverpool stod overfor ni cupfinaler.  Med fem kamper igjen å spille kan en nå si at det er en kvintett med finaler i Champions League.