Diouf historisk - med negativt fortegn!

For første gang i Liverpools historie har en hel sesong blitt unnagjort uten at de rødes nummer 9 har kommet på scoringslista. Bobby Robson og Alex Ferguson skryter av Steven Gerrard.

Måltørke for Diouf

For første gang i historien har en hel sesong passert uten at Liverpools nummer 9 har kommet på scoringslista. El-Hadji Diouf setter dermed en lite misunnelsesverdig rekord i 2003/2004, der han har entret banen ved hele 33 anledninger uten å score for førstelaget.  Senegaleseren har spilt 26 ligakamper, 1 FA-cup kamp, 2 ligacupkamper  og 4 kamper i UEFA-cupen denne sesongen uten å tegne seg på scoringslista,  noe som var utenkelig da gamle toppscorere som Ian Rush og Robbie Fowler innehadde 9’er trøya.

 

Selv om det ikke er så lenge siden faste trøyenummer ble innført i England, har liverpool.no gått gjennom samtlige sesonger i Liverpool-historien, og kan bekrefte at også i de sesongene trøyene alternerte mellom flere ulike spillere skjedde det aldri at det gikk en hel sesong uten at en spiller som hadde nummer 9 på ryggen kom på scoringslista.

 

Robson roser Gerrard

Newcastle-manager Sir Bobby Robson var full av lovord om Liverpool-kaptein Steven Gerrard etter gårsdagens kamp på Anfield, og måtte samtidig innrømme at han var glad for at hans lag fikk med seg det ene poenget fra Merseyside etter sterkt Liverpool-press mot slutten av kampen. Robson mente at Gerrard til tider nesten var et helt lag alene i går, og uttalte at han gjerne hadde sett at Liverpool-kapteinen hadde blitt tatt av banen i pausen!

 

- Jeg ønsker Gerrard hadde blitt igjen i garderoben i pausen, og jeg var veldig lettet da sluttsignalet lød. Han er en fenomenal pasningslegger, og det var en helt utrolig pasning han la til Michael Owen som førte til utligningen. Det var den eneste gangen de kom bak vår forsvarsrekke, og det var et flott mål som involverte to store fotballspillere. Jeg håper bare at Michael kan score noen slike mål for England i sommer, sa en generøs Newcastle-manager.

 

Robson la til at han var glad for det ene poenget som ga hans lag en plass i neste års UEFA-cup, og han følte at hans spillere hadde gitt alt selv om de hadde merket kjøret mot slutten av sesongen. Hele Newcastle-laget ble for øvrig vekket klokka fire lørdag morgen, da brannalarmen gikk på hotellet de bodde på i Liverpool!

 

- Vi fikk det vi ønsket ut av denne kampen, men vi måtte kjempe meget hardt for det. Vi har spilt fire kamper på 10 dager nå, og mot slutten av kampen i går var det så vidt båten bar på grunn av at spillerne var svært slitne. Når alt kommer til alt var det en dramatisk dag for oss, og nå er vi bare lettet over å være klare for europacup-spill igjen, avsluttet Robson.

 

Ferguson vil gjerne ha Gerrard

Alex Ferguson skal igjen ha gjentatt at han gjerne kunne ha tenkt seg å hente Liverpool-kaptein Steven Gerrard til Old Trafford, da han angivelig ser scouseren som den perfekte erstatteren for Roy Keane i Manchester United. Ferguson innrømmer imidlertid til Sunday Times at det vil være svært komplisert å få i stand en transferavtale med Liverpool. United-manageren sier imidlertid at om han kunne velge ville han heller hatt Gerrard enn Arsenals midtbanestjerne Patrick Vieira.

 

- Skulle jeg plukke en spiller jeg ønsker kunne avløse Roy Keane, ville det uten tvil bli Steven Gerrard. Han har blitt den mest innflytelsesrike midtbanespilleren i Premier League nå. Ikke det at Vieira mangler noe, men jeg synes Gerrard legger ned en større jobb for laget sitt enn Vieira gjør. For meg er Gerrard nå der Roy Keane var da han kom til oss i 1994. Jeg har sett han ganske mye, og han virker alltid å være der ballen er. Han har en utrolig motor, arbeidskapasitet og stayerevne. Han er bestemt og spiller med hjertet utenpå trøya. Alle ønsker å ha Gerrard på laget sitt. Han vil bli bare bedre og bedre, skryter Ferguson.