Djibril Cissé endelig ”rød”

Cissé er offisielt Liverpool-spiller i dag. 22-åringen har som kjent signert en femårskontrakt og blitt tildelt trøye nr. 9. Liverpool Daily Post antyder en overgangssum på £14,5M - ny klubbrekord.

Det har lenge vært klart at Djibril Cissé offisielt ville bli Liverpool-spiller 1. juli. Dagen har kommet og vi benytter anledningen til en presentasjon og et sammendrag av tidligere uttalelser av og om vår nye angriper.

 

Djibril Cissé

Født: 12.august 1981 i Arles, Frankrike.

Vekt: 78 kg.

Høyde: 183 cm.

70 mål/128 seriekamper for Auxerre.

3 mål/13 e-cupkamper for Auxerre.

3 mål/14 landskamper fro Frankrike.

 

1996: Cissé skifter klubb fra Nimes til Auxerre.

Mars 1999: Debuterer i den franske ligaen, men kan ikke forhindre 0-1-tap mot Paris St. Germain.

Mai 1999: Vinner Coupe Gambardella med Auxerres juniorlag.

Juni 2000: Europamester for Frankrike U18. Scorer seks mål i turneringen.

2001/02: Toppscorer i Ligue 1 for Auxerre med 22 nettkjenninger. Hjelper Auxerre til 3.plass i serien og dermed kvalifisering til Champions League-

Mai 2003: Debuterer for Frankrikes A-landslag mot Belgia, og blir uttatt i den franske VM-troppen.

2002/03: Spiller for Auxerre i Champions League, men med en 3.plass i gruppespillet blir det videre spill i UEFA-cupen.

Mars 2003: Taper 0-3 sammenlagt mot Liverpool i UEFA-cupens 4.runde

Mai 2003: Scorer et fantastisk mål da Auxerre slår Lens i den franske cupfinalen.

Juni 2003: Del av den franske landslagstroppen som vinner Confederations Cup.

Februar 2004: Utvist i omspillskamp for Frankrike U21. Ilegges fire kampers karantene og mister Euro 2004.

Mai 2004: Spiller siste kamp for Auxerre og gjør seg kalr for en overgang til Liverpool.

2003/04: Toppscorer i ligue 1 igjen, denne gang med 26 mål.

1.juli 2004: Offisielt Liverpool-spiller.

 

Cissé om …

… å undertegne for Liverpool

- Jeg elsker Liverpool allerede. Dette er klubben jeg ønsker å spille for. Et par klubber har vært interessert, men jeg har alltid ønsket å spille i England, spesielt for Liverpool, fordi jeg hørte om deres interesse for to år siden. Jeg ga mine lovnader til Liverpool og jeg holder mine ord. Jeg ønsker virkelig å spille for Liverpool så fort som mulig. Jeg er ikke en person som ønsker å skape problemer. Jeg hadde ingen intensjoner om å skape problemer mellom Auxerre og Liverpool. Auxerre ønsket at jeg spilte for dem forrige sesong, og det var greit for meg. Det gjorde det mulig å reise med et godt forhold til klubben.

 

… Anfield

- For to år siden spilte jeg på Anfield for Auxerre i UEFA-cupen, Jeg ble veldig imponert av de engelske supporterne. Jeg ønsker å oppleve den engelske atmosfæren, å se fullsatte kamparenaer. Det er grunnen til at jeg ønsket å gå til en stor klubb som Liverpool. Jeg har sett Liverpools fasiliteter. De er på et høyt nivå. Jeg er imponert over det jeg har sett hittil. Det er virkelig i en annen verden og det beste for en spiller i min alder.

 

… å spille for Liverpool

- Jeg kommer til å gjøre alt for å hjelpe Liverpool. Jeg vil gi alt for at klubben skal komme så langt som mulig. Jeg vil gjøre mitt beste for å tilpasse meg og nå et høyere nivå. Jeg vil forsøke å gi dem suksessen tilbake. Først må jeg skape meg et navn. Det blir vanskelig å ta en plass på førstelaget.

 

… 2004/2005-sesongen

- Liverpool vil havne i toppen denne sesongen. Å vinne ligaen ville være perfekt. Folk bør se opp for Liverpool kommende sesong. Liverpool blir konkurransedyktige. Den røde trøya tiltrekker meg, og jeg skjønner ikke hvorfor folk snakker mer om Arsenal enn Liverpool.

 

… å samarbeide med Rafael Benitez

- Det kan bli et problem, men trolig avhenger det av min holdning og hvordan jeg oppfører meg. Jeg er sikker på at den nye manageren kommer til å være ærlig, akkurat slik jeg alltid er. Jeg forestiller meg ingen vanskeligheter. Det er sant at jeg skulle hit uansett om Houllier var her eller ikke, men jeg gjorde alle forhandlingene med ham. Jeg kommer fremdeles til å gi alt for denne klubben. Jeg er veldig motivert.

 

… å spille sammen med Michael Owen

- For meg vil det være en fornøyelse å spille ved siden av Michael Owen. Bare det å være sammen med ham på trening vil bli flott. Jeg ville like at Owen blir i Liverpool. Sammen med Owen kan vi gjøre en god jobb. Han er en storspiller.

 

… å score mål

- Jeg er hekta på scoringer. Jeg har alltid vært spiss, og det å score er en slik følelse at det er vanskelig å beskrive. Det ville såret meg mye om jeg ikke scoret. Min scoringssatistikk sist sesong var ikke dårlig (26 mål på 37 kamper). Jeg har aldri scoret flere mål på en sesong, men jeg kunne ha gjort det bedre enn det. Det vil være opp til meg å vise hva jeg kan.

 

… presset å være Liverpools dyreste kjøp

- Selvsagt vil det være press på meg i Liverpool, men jeg er ikke en slik type som lar slikt gå inn på meg. Jeg tror jeg er sterk nok mentalt til å håndtere det.

 

… å spille i Premier League

- Jeg ser frem til å spille i England, fordi spillerne får mye rom. En annen ting er at spillet er så offensivt, og jeg liker slikt spill. Jeg tror det er ligaen som passer meg best. Jeg liker å finne rom og gå hurtig fremover, Jeg håper å tilvenne meg så fort som mulig.

 

… å lære seg engelsk

- Jeg har tatt engelsktimer, og jeg ønsker ikke på noen måte å ligge etter ved ankomst.

 

 

 

Fem om Cissé

Rafael Benitez

- Da jeg snakket med speidere i Valencia snakket de alltid om Cissé. De sa alltid til meg at ”dersom vi hadde Cissé, så ville vi vinne serien to eller tre ganger til." Jeg har snakket med min fysiske trener (Ayestaran) om Cissé før, for seks måneder siden før jeg visste om at jeg skulle havne her. Han sa til meg ”fantastisk spiller”.

 

Gerard Houllier

- Cissé kommer til å gjøre stort inntrykk i Liverpool. Han har alle kvalitetene til å bli en stjerne. Han er raskere enn Henry. Han besitter ikke alle ferdighetene til Henry, men det vil komme. Det vil ta litt tid for spillet er annerledes her, fysisk og kraftfullt. For tredje sesong på rad er han toppscorer i Frankrike med mer enn 30 scoringer. Cissé og Michael vil bli spennende.

 

Guy Roux

- Djibril Cissé har alle kvalitetene som trengs for å lykkes i Liverpool. Han er sterk, rask og har et fabelaktig skudd. Djibril har også forbedret sine hodeegenskaper de siste 12 månedene. Han scoret fem nikkmål i Ligue 1 forrige sesong. Han vil bli den perfekte partneren til Owen, og de vil kunne bli en av de beste angrepsduoene i England. Men de trenger noen på midtbanen som kan gi dem baller å jobbe med. Jeg tror det er viktig for Liverpool å ha Gerrard på laget, bak Cissé og Owen. Måten engelske lag forsvarer seg vil passe Djibril. Hvis de forsøker å sette ham offside, så sier han bare farvel til dem og løper forbi. Djibril vil ikke ha problemer med å tilpasse seg. Han snakker noe engelsk, og han har aldri hatt problemer med å være venner med lagkameratene sine. Han kommer til å samarbeide godt med Benitez. Jeg vet at når han var i Valencia, så kikket han på Auxerre-spillere, og han nevnte hvor godt han likte Djibril.

 

Rick Parry

- Cissé er en veldig spennende spiller med god scoringsstatistikk. Han har fart og kraft og alle de kvaliteter en moderne spiss behøver. Han er god for 20 scoringer per sesong. Jeg tror ikke vi kunne ha tatt avgjørelsen om ikke kjøpe Cissé, fordi vi har avsluttet samarbeidet med Gerard.

 

Steven Gerrard

- Han er en type jeg ønsker å se på Anfield fordi han er et virkelig talent. Bortsett i fra det ser jeg etter spillere som ønsker å spille for Liverpool. I intervjuene han har gjort har jeg inntrykk av at han er desperat over å komme hit og gjøre det godt for Liverpool. Det er godt nok for meg. Jeg har sett ham i aksjon på Eurosport for det franske landslaget. Ingen tvil om hans ferdigeter.