Djibril Cissé gleder seg til LFC og Anfield

Liverpools rekordkjøp starter sin nye jobb i morgen. El-Hadji Dioug blir helst på Merseyside. Friske søndagsrykter i England.

Djibril tiltrukket av Liverpool

Djibril Cissé og de øvrige spillerne som ikke var involvert under EM vil i morgen starte med sesongforberedelsene på Melwood.  Toppscoreren i fransk liga sist sesong har fått en sommer med hvile etter at en utvisning for U21 landslaget med påfølgende suspensjon gjorde ham uaktuell til sluttspillet i Portugal.  Nå er han kun innstilt på å gjøre et god innsats i den helrøde drakta:  - Jo nærmere jeg var en avtale med Liverpool jo mer oppglødd ble jeg.  Jeg tror vi kan vinne ligatittelen til neste sesong.  Den nye manageren har erfaring, og har vunnet den spanske tittelen i to av de tre siste årene.  Jeg kjenner kun til Rafa Benitez ut fra hans omdømme, men jeg er klar over at han er en stor trener.  Resultatene til Valencia de siste sesongene forteller om enorm suksess.  Jeg håper vi kan arbeide godt sammen og jeg er sikker på at vi vil.

- Folk snakker ikke så høyt om Liverpool som de nå gjør om Arsenal, men det er fordi at de er mestere.  Liverpool har sakket akkurat og jeg tror det er fordi ingen av deres spillere greide å markere seg sterkt nok sist sesong.  Folk tenker ikke i samme baner med Liverpool som de nå gjør med Arsenal og Manchester United, og kanskje er det opp til meg å rette på det.  Vi bygger et lag her, og det er det som gjør at jeg er tiltrukket av Liverpool.

- Jeg er desperat etter å komme til England og etablere meg i min nye klubb, og å erfare den spesielle atmosfæren som det er på Anfield.  Da jeg først kom hit var sjokkkert over fasilitene, på en positiv måte.  Jeg ønsker ikke å være stygg mot Auxerre, men det er en annen verden i Liverpool.  Alt virket så mye bedre, større og lysere.  Alt er gjort slik at spillerne kun kan tenke på fotball, noe som bare kan være av det gode.

- Det øyeblikket jeg nå ser fram mot er min første kamp i den røde trøya.

 

Diouf håper på fornyet tillit

En rekke klubber er satt i forbindelse med El-Hadji Diouf de siste ukene, og det er ventet at Liverpool vil være interessert i et salg langt under de £10M man betalte for afrikaneren for to år siden, eller at man lar ham gå på utlån.  Agenten til Dioufy sier imidlertid i dag til Sky Sports at spilleren helst blir i Liverpool.  Dersom han ikke skulle være ønsket av den nye manageren vil han uansett være nøye med hvilken liga han skal spille i, og hvilke betingelser han kan få.  Ikke minst det siste kan bidra til at det kan bli vanskelig å kvitte seg med El-Hadji, dersom det er det Benitez vil.

- Fotballspilleren(Diouf) vil begynne sitt arbeid med Liverpool til neste uke, og vi vil se hva som skjer med den nye manageren.  Det eneste som vi nå tenker på er at han skal fullføre sin kontrakt og han vil kun forlate klubben dersom Benitez sier at han ikke er med i fremtidsplanene.  Han vil imidlertid ikke reise til hvilken som helst klubb, og han vil ikke akseptere en lønnsreduksjon i forhold til sin nåværende avtale.

- Den spanske ligaen er veldig interessant og Diouf vil være en konge der med sin spillestil.  Spanske klubber kontaktet meg angående ham for en tid tilbake uten at noe konkret kom ut av det.

 

Overgangsrykter

Tradisjonen tro er søndagsutgavene av de engelske tabloidavisene de friskeste når det gjelder å spre om seg med transferrykter.  Etter vår oppfatning er Liverpool FC mest opptatt av å sjekke markedet for å forsterke midtforsvaret og midtbanen, men det hindrer ikke avisene i å antyde at det er dyre angripere som er aktuelle.  Et navn som imidlertid kan strykes fra ryktebørsen er Edgar Davids, som nå er blitt enig med Inter om en kontrakt.

Vi understreker igjen at dette er høyst uoffisielle spekulasjoner, men her er et lite knippe av hva engelsk presse kan fortelle i dag:

 

Liverpool er interessert i å hente inn Patrick Kluivert, som er fri agent fra Barcelona (Sunday People).

 

Hvis favoritten Florentino Perez vinner presidentvalget i Real Madrid er Michael Owen et av hans transfermål (Sunday Express).

 

Malaga ønsker å kjøpe El-Hadji Diouf, og det kan være aktuelt med en byttehandel med keeper Juan Calatayud (Sunday Mirror).

 

Tidligere Ajax-spiller Mido, nå i Marseille, kan være aktuell for Anfield.  Egypteren kan da enten bli kjøpt permanent, eller det kan også være mulighet for en låneavtale (News of the World).

 

Liverpool skal være interessert i å ”stjele” høyrebacken til Ajax, Hatem Trabelsi, foran nesa på bl.a. Arsenal (News of the World).

 

En avtale som synes å gå i orden er at den tidligere Liverpool-spilleren Rigobert Song går til tyrkiske Galatasaray.  Song er for tiden i franske Lens, der hans tidligere trener på Melwood Patrice Bergues er manager.