Duo klar for kvartfinale

Diao og Diouf med avansement til kvartfinale. Houllier lettet over å ha Baros tilbake. Reservelagskampen er flyttet til Akademiet. Pongolle spiller en omgang. Newcastle stiller sterkt. Diao usikker på framtiden på Anfield.

El Hadji Diouf og Salif Diao spilte hele kampen da Senegal sikret plass i kvartfinalen i African Nations Cup med 1-1 mot Mali. Det holdt til 2.plass i gruppen bak Mali. Selv med tap ville Senegal tatt seg videre, fordi Burkina Faso tapte mot Kenya. Begge Liverpool-spillerne spilte samtlige 90 minutter. Senegal møter vertsnasjonen Tunisia i kvartfinalen lørdag 7.februar kl. 17.00. Hadde Senegal vunnet puljen ville de møtt Guinea med Titi Camara. Den tidligere Liverpool-spilleren, som nå spiller til daglig i Qatar, har scoret et mål i hver av de tre gruppespillskampene. Senest utlignet han til 1-1 mot Tunisia og sikret avansementet til kvartfinalen. Guinea møter Mali i kvartfinalen.

 

- Endelig er Milan tilbake

Houllier er svært glad for at Milan Baros endelig har kommet så langt i rehabiliteringen etter ankelbruddet at han nå er klar for spill på reservelaget.

- Det er godt å ha Milan tilbake fordi vi har vært uten ham lenge og vi har savnet ham. Han var svært skuffet at forrige ukes reservekamp ble utsatt, men han vil definitivt spille mot Newcastle, og forhåpentligvis vil også Florent Sinama-Pongolle bli involvert på et tidspunkt. Milan har sett fantastisk ut i trening og det vil styrke oss når han er klar igjen for laget. Han vil starte kveldens kamp og jeg vil være der for å se ham, sier Houllier.

 

Siste foran reservelagskampen

Det antas at Florent Sinama-Pongolle kommer til å få 45 minutter på banen. Ifølge Ananova stiller også Newcasle sterkt. Craig Bellamy, Shola Ameobi og Michael Chora skal visstnok være blant de utvalgte, med mulighet også for Lee Bowyer, Titus Bramble og Hugo Viana til å figurere. Merk at reservelagskampen er flyttet fra Deva Stadium til Akademiet i Kirkby grunnet våt bane. Avsparkstidspunktet forblir imidlertid det samme – kl. 20.00.

 

Diao usikker på framtiden

Salif Diao erkjenner at han kanskje må tenke på å forlate Anfield til sommeren hvis han ikke klarer å kjempe seg til en plass på laget. Senegaleseren har bare spilt syv kamper denne sesongen og har vært plaget av skader.

– Jeg har ofte vært skadet. Selv på ditt beste er man ikke sikker på å få spille i Liverpool. På 60 % har man ingen sjanse. Jeg er i en veldig, veldig vanskelig situasjon. Men jeg kan ikke si mer. Jeg kan ikke klage. Jeg må bare holde kjeft og bli kurert. Denne sesongen har Gerard Houllier skiftet taktikk og benytter bare en defensiv midtbanespiller. Det er sant, det satte meg litt ut. Hvis jeg var i opp mot mitt beste, så kunne jeg tenke på å forlate klubben. Men ikke nå. Jeg vil forsøke å spille bra i Afrika-mesterskapet før jeg prøver å vinne en plass i Liverpool. Hvis jeg før slutten av sesongen sr at det ikke finnes en sjanse, må jeg tenke på noe annet, uttaler Diao til L’Equipe.