En drøm blir virkelighet for Stevie G

Steven Gerrard får i kveld realisert guttedrømmen om å lede Englands landslag som lagkaptein. Harry Kewell vant med Australia. Robbie Foy for Skottland U-21. Nytt tidspunkt for Arsenal - Liverpool.

Steven Gerrard får i kveld realisert en av sine guttedrømmer, når han leder England som lagkaptein for første gang. De med tilgang til Sky Sports kan følge Sverige – England fra kl.20.45. Liverpools stjerneskudd tar nå mål av seg til å lede sitt land til seier i vennskapskampen i Gøteborg.

 

- Jeg ble fortalt at jeg skulle være kaptein i går morges. Manageren tok meg til side før treningen og sa han ønsket at jeg skulle være lagkaptein i denne kampen. Det er en drøm som blir realisert for meg, men jeg var likevel litt overrasket siden det er spillere med mer erfaring enn meg selv i troppen, forteller Stevie G før kampen.

 

- Det er selvsagt veldig hyggelig å bli denne æren til del, og forhåpentligvis kan jeg lede laget til seier. Jeg har litt erfaring med kapteinsrollen ettersom jeg nå er kaptein for Liverpool, og jeg kommer ikke til å legge ekstra press på meg selv fordi om det nå er landslaget jeg leder. Jeg vil som vanlig spille så godt som jeg er i stand til, og gjøre mitt for å vinne matchen. Sammen med mine lagkamerater ønsker vi å vinne kampen for manageren.

 

Ønsker ikke sammenligning med Vieira og Keane

Trass i at han nå er plukket ut som kaptein for England i David Beckham og Michael Owens fravær, insisterer imidlertid Steven Gerrard på at han ennå ikke er i samme klasse som de beste kapteinene i Premier League. Selv er han meget opptatt av å tone ned sammenligninger med spillere som Roy Keane og Patrick Vieira.

 

- Keane og Vieira er store kapteiner som har hatt stor suksess. En dag håper jeg å nå opp til deres nivå, men når folk nå sammenligner meg med disse spillerne svarer jeg bare at jeg kun ønsker å være meg selv. Selvfølgelig er det et stort kompliment for meg å bli sammenlignet med disse to, fordi de er spillere i verdensklasse, sier Gerrard.

 

- Men Keane og Vieira har mye mer erfaring enn jeg har, og er også litt eldre. Forhåpentligvis kan jeg med årene oppnå like mye suksess som de. For meg er spesielt Vieira en flott rollemodell. Jeg følger godt med på hva han gjør når jeg ser Arsenal på TV, og han er en ekstremt god spiller, legger han til.

 

Den ferske landslagskapteinen mener han har blitt mer moden etter at han fikk kapteinsbindet for klubblaget. Noe som blant annet har gitt seg utslag i at han fortsatt har til gode å få sitt første gule kort denne sesongen, etter 39 matcher for de røde.

 

- Jeg sa at jeg skulle prøve å roe meg ned litt. Jeg har lært meg å beherske aggresjonen min, og den delen av mitt spill har virkelig blitt bedre. Det var på tide å bli litt mer fornuftig i visse situasjoner, og jeg begår ikke lenger dumme og horrible tacklinger som jeg ikke har noen muligheter for å vinne. Jeg har lært at slikt kun ender med at du gir bort unødvendige frispark og pådrar deg kort, forteller han til Liverpools offisielle hjemmeside før dagens landskamp.

 

- Jeg mener at det å få være kaptein på Liverpool har tatt mitt spill et nivå opp. Det var en flott vitamininnsprøyting for meg når Gérard Houllier ga meg kapteinsbindet på permanent basis. Det var noe jeg alltid hadde ønsket, men jeg forventet det ikke i en så ung alder som 23 år. Liverpool har hatt noen store kapteiner opp gjennom årene. Nå er det min tur til å gå ut på banen og prøve å være et eksempel til etterfølgelse for de andre, avslutter han.

 

Harry vant med Australia

Harry Kewell spilte i en drøy time da Australia i går slo Sør-Afrika 1-0 på Loftus Road i London.  Liverpool-spilleren var å finne i Frank Farinas startellever trass i den pågående konflikten Kewell har med toppene i det australske fotballforbundet, på grunn av at han nekter å ta ut på lange flyreiser til ubetydelige vennskapskamper i frykt for å forverre sin kroniske ankel-lidelse.

 

Kewell spilte i 64 minutter før han ble erstattet av Aberdeen-spissen Zdrilic, og til glede for Gérard Houllier og alle Liverpool-fans kom vår mann helskinnet gjennom den drøye timen.

 

Marco Bresciano scoret Australias mål i kampen, etter godt samspill med Mark Viduka.

 

Landskamp for Foy

Liverpools unge skotske talent Robbie Foy spilte i går kveld for Skottlands U-21 landslag, og gjorde en bra kamp trass i at det ble tap 2-0 for Romania. Foy var ikke i startelleveren, men entret banen i det 51.minutt.

 

Endret kick-off mot Arsenal

Avspark i kampen Arsenal – Liverpool på Highbury langfredag er nå flyttet fra kl.13.00 til kl.13.30 norsk tid.