Flere kamper fra Premier League på Canal+

Canal+ vil fra og med neste sesong få produsert bilder fra alle kamper i Premier League, og det kan bety om lag en dobling av sendte kamper.

På dagens pressekonferanse kunne Canal+ opplyse om at man fra og med 1.mai vil ha fem forskjellige kanaler.  Vanlig Canal+ slik som i dag, Canal+ Film 1, Canal+ Film 2, samt en filmkanal til som vil bli kalt C More Film.  I tillegg vil man få Canal+ Sport.  Alle disse kanalene vil bli tilgjengelig på Canal+ Digital, Canal+ Digital kabel-tv og UPC digitalt.  De som har UPC analog vil få de tre førstnevnte kanalene.

 

Canal+ fikk nylig en ny avtale med Premier League som sikrer dem rettighetene til alle kampene i Englands øverste divisjon de tre neste årene.  Kanalen sier at mens man nå sender 3-5 kamper hver helg, kan det bli aktuelt å sende 8-10 fra og med neste sesong.  Man vil sende på Canal+ slik som nå, hvor man har en hovedkamp kl 16.00 på lørdag og for eksempel kl 15.00 og kl 17.05 på søndag.  Fra England er det også kommet signaler om at det blir aktuelt å også sende en kamp tidlig på lørdag og også en ca kl 18.30.  Hvis flere kamper spilles samtidig, f.eks kl 16.00 på lørdag, vil en av disse også sendes på Canal+ Sport.  Man vil nå også ha mulighet til å sende scoringer fra alle andre kamper kort tid etter at disse er avsluttet.

 

Intensjonen fra Canal+ er at man ønsker å sende fra Premier League når det er tilgjengelig kamp.  På spørsmål fra liverpool.no bekreftet man for eksempel at en utsatt kamp, som den på Anfield mellom Liverpool og Portsmouth i går, kan være aktuell å sende i det nye opplegget.  Det kan også være aktuelt å sende kamper med forsinkelse eller i opptak.

 

Det kommer i tillegg til å bli laget et eget program om Premier League en gang i uka.  Det har svirret litt rykter om at kunne være aktuelt å selge pakker hvor man kan abonnere på alle kampene til sitt eget lag, men Canal+ kunne verken bekrefte eller svare noe sikkert i den forbindelse.  Den vanlige abonnementsprisen vil forbli på kr 239,- pr. måned.