Før det braker løs...

Les manageren og kapteinens siste ord foran kveldens kamp. Den som synger sist, synger best, mener Sami Hyypiä. Ex-rød spiller skifter klubb. Porto passerte Liverpool på liste på grunn av seier mot Manchester United...

- Jeg vil bli helt ødelagt dersom vi ryker ut av Uefacupen i kveld, sier Steven Gerrard, som samtidig understreker at han gleder seg vilt til å spille.
Kapteinen er enig i at han er inne i sin beste sesong, og ønsker ikke å risikere at dén ender troféløs.
- Det er en drøm for meg å få løfte en cup som kaptein for Liverpool, sier Gerrard.  
Han ble imponert over måten Marseille spilte på Anfield, men viser ikke snev av redsel. I stedet sender han følgende advarsel til sin motstandere.

- Jeg håper for deres skyld at de har tatt notis av vår suksess som bortelag i Europa, advarer «Stevie G».
Marseille er for øvrig ikke et spesielt godt hjemmelag,­ i hvert fall ikke i den franske ligaen.

Den som synger sist, synger best
Steven Gerrards forgjenger som kaptein, Sami Hyypiä, var en av dem som merket seg Marseilles synging etter 1-1-«seieren» på Anfield.
- Kanskje tror de at de er videre allerede, men da tar de feil. Hvis de har lyst til å synge ved halvtid, så skal de få lov til det, men min mening er at det var litt tidlig, sier Hyypiä, som videre fastslår at Liverpool-spillerne er ekstra tent på grunn av franskmennenes sang.

- Fire kvartfinaler på fire år
Gérard Houllier er også i kamphumør i hjemlandet Frankrike. Han forbereder seg på en stor kveld.
- Så vidt jeg vet er dette min 50. europacupkamp med dette laget, så det vil være ekstra spesielt om vi går videre i kveld, sier han.
Manageren påpeker at et avansement vil bety Liverpools fjerde europeiske kvartfinale på like mange år, og kan samtidig rapportere om en god bane og mye vind.

Kampen kan du se på Channel Five fra klokka 20:45. Alternativt kan du følge utviklinga her på liverpool.no eller be om sms-varsling ved å sende meldinga VARSLE LFCLIVE til 1984.

Ex-rød spiller skifter klubb
Layton Maxwell hadde en kort, men vellykket karriere på Liverpools førstelag: Den varte én kamp mot Hull i 1999, og vingspilleren scoret ett mål. Det ble med det. I 2001 gikk waliseren til Cardiff City, hvor han har slitt med å få spille. Nå, 24 år gammel, går han videre til Swansea, men foreløpig uten å få noen kontrakt.

Porto passerte Liverpool
Da Manchester United røk ut av Champions League, var det nok mang en Liverpool-supporter som fant glede i det, men nå viser det seg å være uheldig for Liverpools anseelse i Europa... Med den seieren rykket nemlig Porto opp som det 11. beste laget i Europa gjennom tidene, ifølge Uefa, mens Liverpool ramlet ned til 12. plass. Tabellen er beregnet ut fra resultatene i alle europacupkamper, ikke bare antall sikrede trofeer, noe som ville sendt Liverpool høyere opp på lista.