Fortsatt Liverpool-spiller

I dag er første dag etter Englands EM-exit, men ennå er det ikke kommet noen avklaring om Steven Gerrards klubbframtid. Milan Baros forklarer Tsjekkias suksess.

Rykter om at Steven Gerrard allerede skal ha gått til Chelsea for rekordsummen £35,7 millioner, avvises på det sterkeste av kilder innad i Liverpool. Det skriver lokalavisa Liverpool Echo i dag. Samtidig skal det være betydelig bekymring innad i klubben for at de røde kan miste sin kaptein, til tross for at han har fire år igjen av kontrakten. Fra offisielt Liverpool-hold er det fortsatt tyst om kapteinens framtid, og hovedpersonen selv har heller ikke tatt seg bryet med å avklare situasjonen i dag.

 

Tsjekkisk optimisme

Med Tyskland, Sveits og England ute, er det bare Tsjekkia-spillerne Milan Baros og Vladmir Smicer igjen til å forsvare Liverpools ære i Portugal. Etter en overbevisende opptredenen av tsjekkernes B-lag mot Tyskland, er Smicer selv imponert over hva landslaget hans er i stand til.

- Det ble et strålende resultat. De fleste trodde nok at vi ville ta det med ro, antar den offensive midtbanespilleren.

- Ettersom vi hadde så mange reserver på banen fikk vi vist at selv de spillerne som ikke tok del i de to første kampene, er gode nok, sier Smicer.

I forhold til fortsettelsen råder det selvfølgelig en stor optimisme for øst-eruopeerne, som var de eneste som kvalifiserte seg til kvartfinalen allerede etter to spilte kamper.

- Vi har en stor stall og god tro, selv om vi selvsagt vil ta alle motstandere på alvor. Nå gjelder det bare å nullstille seg, finalene er som en ny turnering, understreker Smicer.

Lagkamerat Milan Baros har samtidig forsøkt seg på å forklare hvorfor Tsjekkia har slått til sånn i dette mesterskapet.

- I kampene før EM var vi ikke så gode fordi vi hadde mange skader. Men fram mot mesterskapet har vi jobbet steinhardt, og det betaler seg. Det er antakelig grunnen til at vi virker så fysisk sterke, mener spissen.

 

Vintermøte med Portsmouth

Liverpools møte med Portsmouth 25. august må flyttes på grunn av førstnevnte klubbs kvalifisering til Champions League. I dag har Portsmouth sagt at det antakelig ikke blir mulig å spille kampen før tidligst i desember, på grunn av ulike Europacup- og hjemlige cup-kamper.