Fulham håper å skrive historie

Morgendagens motstander Fulham håper å sikre seg sin første seier på Anfield, men lagets nye scoringsensasjon er tvilsom. Et minutts stillhet foran kampen. Fire juniorer fikk kontrakt med LFC.

Collins John usikker

Charlton sikret seg på mandag sin første seier på Anfield på 50 år.  Dersom Fulham gjentar bedriften i morgen vil det være første gang i historien at Londonerne vinner på den røde siden av Stanley Park.  Laget til Chris Coleman har falmet etter en god start på sesongen, og ikke minst etter at man mistet toppscorer Louis Saha til Manchester United i januar.  Nå har man imidlertid fått en ny helt blant supporterne, siden 18-årige Collins John har scoret fire mål på de to siste kampene.  Opprinnelig fra Liberia, ble John hentet fra nederlandske Twente da transfervinduet var åpent i januar.  En hamstringskade gjør ham imidlertid usikker foran møtet på Anfield.

Dersom Liverpool skulle ta tre viktige poeng mot Fulham vil det bli det andre laget man tar ”the double” over denne sesongen.  Det er bare Blackburn man tidligere har slått både borte og hjemme i 2003/04.  For øvrig må en helt tilbake til 1956/57 for å finne siste kamp hvor de røde vant begge kampene mot Fulham.

 

Et minutts stillhet

Foran Liverpool-Fulham vil man ha et minutts stillhet på Anfield, til minne om de 96 som døde på Hillsborough.  Kampen sendes på Canal+ Zap i morgen kl 16:00.  Dommer er Steve Bennett.

 

Fire unggutter med kontrakt

Til neste sesong vil man ikke ha U19 og U17 lag i England.  Isteden en serie for U18, men hvor det er tillatt med tre utespillere som er 19 år i tillegg til en keeper.  Liverpool bekrefter i dag at man har signert fire nye spillere som vil være tilknyttet klubbens akademi på heltid.  Dette er 15 og 16 år gamle gutter som har spilt en del kamper for klubbens U17 lag denne sesongen, og også fått sin debut på U19 nivå.  De som har fått kontrakt som knytter dem til Liverpool FC til de er minst 18 år er:  Jordan Holmes, James Frayne, Adam Hammill og Francis Smith.

Jordan Holmes:  Har i flere sesonger spilt for England på sitt aldersnivå, og er nå gjerne kaptein på England U16.  En tidlig moden spiller som trives like godt i midtforsvaret som på høyrebacken.

James Frayne:  Nevø til David James, som har fart, teknikk og scorer mange mål som spiss.

Adam Hammill:  En spennende spiller med glimrende teknikk, som er egoistisk og direkte.  Kan spille på begge flankene og også fremme.  Kan minne om Milan Baros både av utseende og spillestil.

Francis Smith:  En fysisk sterk midtbanespiller som har fått en tidlig mulighet etter at bl.a. David Mannix ble langtidskadet.