Full støtte til Benitez

Tommy Smith, John Aldridge og David Fairclough er alle positive til utnevnelsen av Rafael Benitez som ny manager. Supporterne må være tålmodige, sier ”Aldo”. Sylvain Wiltord linket til Anfield.

Eks-spillere støtter utnevnelsen av Benitez

Tre tidligere Liverpool-spillere kommer med sine synspunkter Rafael Benitez i dagens utgave av Liverpool Echo. Alle ser ut til å være godt fornøyd med vår nye mann i sjefsstolen.

 

Tommy Smith

”Rafael Benitez straff blink på gårsdagens pressekonferanse da han snakket om hvilke spillertyper han ønsker seg på Anfield. Vinnere, ja. Ligavinnere, forhåpentligvis. Men stjerner som bryr seg om klubben og ønsker å gjøre det ypperste for å bringe suksess til Liverpool. Den nye manageren gikk ikke langt i å overbevise forsamlingen om at han var de rødes frelser, men vi fant en person som er stolt av å være deres nye manager og bestemt til å fungere i jobben. Benitez snakket om at Steven Gerrard og Michael Owen er utsett til å være deler av grunnfjellet og ønsker å bygge et lag rundt dem. Det er håpet til enhver supporter. Å ha de to spillerne på laget vil ikke være en dårlig start ut fra et kvalitetsmessig perspektiv. Han har arvet et bedre lag fra Gerard Houllier enn det Houllier tok over fra Roy Evans. Man har inntrykk av at den nye sjefens kjøp, uansett hvem det blir, blir kvalitetsspillere, og det vil glede fansen, som har vært misfornøyd med spillere som har kommet til Anfield de siste to årene og ikke har vært gode nok. Det har vært snakk om at hans lag er defensive og satser på kontringer, men jeg så Valencia beseire oss på Anfield i begynnelsen av forrige sesong og jeg føler det ikke slik. Den nye manageren er fullstendig klar over klubbens lange tradisjoner og fantastiske historie, med gode meritter både hjemme og i utlandet. Han refererte også til den utmerkede støtten laget fårl. Han har mye å gjøre de neste to månedene med å forberede troppen til å bli en utfordrer i de største turneringene. Avstanden mellom de røde og Arsenal har blitt større de siste årene. Jeg håper at Benitez kan utligne den, og jeg ønsker ham lykke til.”

 

John Aldridge

”Det vil være urettferdig å tro at han kommer til å vinne ligaen med en gang. Vi er så langt bak lag som Arsenal, men vi vil se framgang. Forhåpentligvis kan vi vinne en cup på veien og gjøre framskritt i Champions League, hvor jeg forventer at Benitez og Liverpool vil gjøre det bra. Det er alltid en risiko når en ny mann ansettes, men Benitez’ meritter er bra. Han sa på pressekonferansen at han har sett Liverpool på video, så han har trolig allerede en ide hva han trenger å foreta seg på overgangsmarkedet. Men han må skynde seg. Han ser ut til å ha gjort lemmeleksa si. Jeg bare håper spillestilen hans er spennende og at laget vil spille ”the old Liverpool way”. Det må være flyt over angrepsspillet, noe vi ikke har hatt på en stund.”

 

David Fairclough

”Han hadde verdensstjerner i Valencia som Ayala, Aimar og Baraja. De likte å jobbe med ham og Liverpool-spillerne bør være oppmuntret av det. Jeg håper at de ønsker å ta del i det som kommer. Noen mennesker ønsket en britisk manager, men jeg er veldig fornøyd med valget av Benitez. Han har vist overfor klubben at han ønsker å være Liverpool-manager og at han vet hva Liverpool handler om. Han har vunnet to spanske ligatitler og UEFA-cupen på kort tid, noe som er veldig oppmuntrende.”

 

 

Rykter om Wiltord

L’Equipe melder at Liverpool er den siste klubben som linkes til Arsenals frigitte angriper Sylvain Wiltord. Werder Bremen, Tottenham, Valencia og Barcelona antas alle å være interessert i den franske landslagspilleren. Rafel Benitez skal være en beundrer av 30-åringen med 106 kamper og 31 mål på fire sesonger i Premier League. De rødes nyansatte spanske manager prøvde i sin tid å hente den tidligere spilleren til Valencia.

 

 

Til slutt litt egenreklame. Official Site melder i dag at førstelagstreneren Christian Damiano har forlatt Anfield. Denne nyheten hadde vi allerede 26.mai!