Gerrard får nummer 8

Det bekreftes at Gerrard og Cissé skal bruker nr 8 og nr 9. Benitez skal ha fått et romslig transferbudsjett å rutte med. Benitez anklager Valencia.

Liverpool bekreftet i ettermiddag at Steven Gerrard skal spille med nummer 8 på ryggen kommende sesong. Nyinnkjøpte Djibril Cissé har blitt tildelt drakt nummer 9. Han overtar dermed nummeret til El-Hadji Diouf, som de fleste regner med er på vei ut. Liverpool har ikke offentliggjort andre endinger foreløpig. Det er imidlertid ventet at det vil komme flere justeringer frem mot ligastart 14. august.

 

Stort transferbudsjett

Etter det vi kjenner til kommer Liverpools nye manager til å få et stort transferbudsjett å rutte med foran sin første sesong på Anfield. Den første spanjolen på lønningslisten siden stiftelsen i 1892 har allerede hatt flere følere ute – spesielt etter midtbanespillere (sentralt og høyre flanke) og en rask midtstopper. I tillegg skal han også jakte på en venstreback. Rafa Benitez liker å operere med to god kantspillere i sitt 4-2-3-1 system. Det brukte han nesten konsekvent i Valencia. Etter gårsdagens annonsering fra Steven Gerrard, kan manageren stryke mange navn av lista. En av dem er kanskje tyske Michael Ballack? Bayern München spilleren har vært i søkelyset, i hvert fall frem til i går. Nå som Gerrard blir, vil pengene kanskje bli brukt på en annen måte? Frem mot 12. juli – da oppkjøringen starter, vil trolig et par nye spillere være hentet inn. Muligens venter Rafa litt, fordi han er ny i jobben og enda ikke har rukket å samle spillerne? Auxerre manager Guy Roux, som kjenner Liverpool godt, mener de røde trenger en god spillende midtbanespiller ved siden av Steven Gerrard for å gi spissene bedre service. Franskmannen mener Stevie er en klassespiller, men sier likevel at klubben trenger forsterkninger rundt ham. Xabi Alonso har den siste tiden blitt nevnt som en mulig kandidat. Den unge midtbanespilleren på Real Sociedad kan være en av dem som mottar en faks fra Melwood i løpet av de neste par ukene.

 

Benitez anklager Valencia

Etter at Valencia gikk ut og anklaget Rafael Benitez for kontraktsbrudd etter overgangen til Merseyside, ”fordi han ikke fullførte kontrakten”, har manageren anklaget klubben inn for spansk FA fordi de har holdt tilbake lønn. Valencia legger nå opp til en skittentøyvask for å presse millioner ut av Liverpool, til tross for at Benitez gikk oppsigelsestiden ut etter at han sa opp stillingen. Rafa har ovenfor den juridiske komiteen i det spanske fotballforbundet lagt frem dokumentasjon på at de spanske seriemesterne skylder ham £1.6M i utestående lønn og bonuser. Agenten til Benitez håper fortsatt at saken løser seg før den havner i rettsaken.

 

UEFA innførerer restriksjoner?

I dag diskuterer UEFA tiltak som kan styrke klubbenes kvote av ”hjemmeproduserte” talenter i stallen. Forbundet understreker at de ikke kommer til å gjeninnføre restriksjoner på antall utlendinger, noe som vil være ulovlig under gjeldende EU-regler. De vurderer i sted mer kreative tiltak. Et forslag skal være at minst syv spillere i en stall på 25 spillere må komme fra egne rekker eller landets egen talentskole. Chelsea spilte i 1999 ligakamp mot Southampton uten en eneste engelskmann fra start. De gjentok det samme sesong mot Lazio i Champions League. UEFA er bekymret for utviklingen innen toppfotballen og de signaleffektene kjøp og salg politikken gir ovenfor yngre spillere.

Nick Barmby gikk i dag ut og benektet for at han er på vei bort fra Leeds United. Den tidligere Liverpoolspilleren har vært linket til flere klubber det siste året, men sier selv at han ser frem til pre-season trening på Elland Road 1. juli.