Hadde bestemt seg for å gå

Det tror Rick Parry om Steven Gerrard. I en statusrapport til BBC, snakker styreformannen også om sjansen for nye spillere og om kontraktsforhandlingene med Michael Owen.

- Det har vært travelt, ja! Som en berg- og dalbane, og det allerede før det har vært et eneste spark på ballen! Gudene må vite hva som skjer når sesongen starter, sier styreformann Rick Parry (bildet) i et intervju med BBC.

Han forklarer igjen at han slett ikke var sikker på at Steven Gerrard ville bli, og at det derfor kom som en svært hyggelig overraskelse da kapteinen bestemte seg for å fortsette i Liverpool.

 

- Fulgte hjertet

- Steven ringte meg sist lørdag, en emosjonell telefonsamtale. Han sa at han trengte å treffe meg, så vi møttes dagen derpå. Allerede på telefonen antydet han at han ville følge hjertet, samme hva hodet måtte si til ham, så jeg var ganske forhåpningsfull. På søndag bekreftet han så at han ønsker å bli og at han helst ønsker å vinne trofeer med Liverpool, forteller Parry om de dramatiske begivenhetene som utspilte seg sist helg.

- Hva mener du med «samme hva hodet måtte si til ham»? spør BBC reporter.

- I løpet av møtene vi har hatt de siste ukene, har Steven Gerrard vært veldig ærlig. Han innrømmet at han vil vinne noe, og selv om han helst vil vinne med Liverpool, er det viktigste å vinne noe uansett hvor det skjer. Det ble åpenbart for oss at Steven har det travelt med å begynne å vinne ting, så det måtte mange forsikringer til. På et tidspunkt så det ut til at vi ville tape kampen, men vi klarte å overtale ham til slutt, sier en av Anfields mektigste menn.

Parry tror Steven Gerrard hadde bestemt seg for å skifte klubb, og han utelukker ikke at kapteinen snakket med andre klubber, uten at han vil uttale seg om hvilke.

 

- Kan komme nye spillere

Likevel legger han ikke skjul på at han oppfattet dette som skuffende, særlig siden han følte at styret hadde gjort sin jobb gjennom å sparke Gérard Houllier og hente inn manageren til forrige sesongs spanske serievinner.

- Rafael Benítez var vårt førstevalg, og han møtte alle de kravene vi stilte til vår nye manager, sier Rick Parry om denne utnevnelsen.

Spanjolen og den engelske styreformannen snakker daglig om buggingen av laget, men det kan tyde på at det vil gå noe tid før nye spillere følger Djibril Cissé inn Shankly Gates.

- Jeg tror «Rafas» filosofi er at han vil bruke pre-season-treningene til å vurdere det spillermaterialet vi har allerede, noe jeg støtter ham på. Men, ja, det kan komme noen nye spillere, sier Rick Parry hemmelighetsfull.

 

Tror på ny Owen-kontrakt

Neste jobb for styreformannen vil uansett bli å overbevise Michael Owen om å signere ny kontrakt, da den nåværende løper ut til neste sommer. Det spekuleres i om Owen allerede kommende uke vil forlenge til 2007, med en kontrakt verdt omtrent fire millioner pund i året. Akkurat dette sier ikke styreformannen noe om, men han er optimist.

- Vi har hatt forhandlinger de foregående ukene og det har vært positivt. Jeg tror Michael er veldig fornøyd med den nye manageren, og det teller jo ikke akkurat negativt at Steven Gerrard har bestemt seg for å bli, heller. Samtidig er også Owen veldig oppsatt på å vinne ting, sier Parry om de pågående kontraktforhandlingene.