Hamann sikter mot VM 2006

En Dietmar Hamann ute av landslagstroppen har ikke gitt opp VM på hjemmebane. Frustrerte Chris Kirkland ville ha spilt gratis.

Didi  og Tyskland

Dietmar Hamann er ikke blitt tatt ut i de første troppene til den nye landslagsjefen i Tyskland, Jürgen Klinsmann.  Tyskland er som kjent arrangør av det kommende VM-sluttspillet, og Klinsmann ønsker å bygge opp et nytt lag.  Noe han kan gjøre ved å teste unge spillere uten presset av å måtte spille om poeng og kvalifisering. I kveld spiller man for eksempel privatlandskamp mot Brasil.

Hamann er følgelig en av de få seniorspillerne som har trent på Melwood denne uka, men 31-åringen har uansett ikke gitt opp drømmen om å få være med på VM på hjemmebane:  - Det er litt merkelig å ikke være av gårde med landslaget, men en kan se både det positive og det negative i det.  Jeg har snakket med den nye treneren, og han sa at han har satt meg ut for å prøve nye ting.  Sist jeg snakket med ham sa han at han ville komme over hit til Liverpool for å se meg spille, og jeg har ellers latt det ligge.  For øyeblikket ønsker jeg å konsentrere meg om Liverpool.  VM i Tyskland vil bli en enorm turnering, og siden det er i vårt hjemland vil alle tyske spillere ønske å være med der.  Jeg er intet unntak.

Didi har foreløpig beholdt plassen på førstelaget under Rafael Benitez, men mange anser Xabi Alonso som en reell trussel for tyskerens fremtid i klubben.  Hvis Rafa velger å spille 4-4-2 framover er favorittparet sentralt på midtbanen Alonso og Gerrard.  Dietmar Hamann er også i den situasjonen at hans kontrakt på Anfield løper ut i 2005.

 

Kirkland vil kjempe seg tilbake

Det kan høres ut som hakk i plata, men Chris Kirkland er nok en gang på vei tilbake fra skade og klar til å ta opp kampen med Jerzy Dudek om å få starte som keeper på LFC.  Den fortsatt unge keeperen (23) har vært svært uheldig med skader de siste årene, og han innrømmer at han gjerne hadde spilt gratis dersom noen kunne garantere ham å være skadefri framover.  Han vil uansett ikke gå med på at han er skjør for skader, og at det heller har med uflaks og spillestil å gjøre:  - Jeg vet at jeg har hatt skader og jeg vet at folk er frustrerte, men ingen er mer frustrert enn meg.  Det eneste jeg har ønsket å gjøre er å spille for Liverpool.  Jeg vil gå så langt som å si at dersom noen hadde tilbud meg å spille gratis dersom jeg holdt meg skadefri, så ville jeg akseptert det uten tvil.

- Jeg har hatt mange skader, men noe av det som er blitt sagt i avisene er feil.  De tre største skadene som jeg har hatt har kommet som følge av kollisjoner med andre spillere.  Det er ikke noe jeg kunne ha gjort for å hindre det.  Hvis jeg ikke hadde gått for å ta ballen ville supporterne sagt jeg var feig.  Jeg synes bare det er feil når folk sier at jeg har lett for å få skader.  Jeg har hatt mye uflaks.  Jeg vet ikke hva jeg kan i gjort i mitt forrige liv, men jeg må ha irritert noen!

- Under de siste ukene har jeg vært spesielt langt nede, ikke minst etter en del av hva som er blitt skrevet i avisene.  Jeg har imidlertid sterk vilje og vil komme tilbake.  Jeg skal bevise for folk at de tar feil.  Når det skjer vil det heller ikke være noen som er gladere enn meg.