Henchoz tror Gerrard blir

Stephane Henchoz tror Steven Gerrard blir værende i Liverpool. Chelsea avkrefter byttehandel. Owen med tro på mål. Herrera ny assistent?

Henchoz: - Gerarrd blir i Liverpool

Stephane Henchoz tror Steven Gerrard blir værende i Liverpool til tross for stadig økende spekulasjoner om kapteinens framtid. I Liverpool frykter man at midtbanejuvelen kan være på vei til Chelsea. Spilleren selv har ikke kommentert ryktene, men London-klubben har bekreftet at Gerrard er en mann de ønsker å hente til Stamford Bridge. Henchoz mener lagkameraten fortsatt er LFC-kaptein når Liverpool sesongåpner borte mot Tottenham 14. august.

- Jeg er ikke bekymret for historiene som verserer om Steven. Jeg tror han ønsker å bli værende i Liverpool. Han er en lokal gutt og han sa han ønsket å spille for oss i Champions League. Steven er vår kaptein og vi trenger ham, sier Stephane Henchoz.

De engelske landslagsspillerne i Portugal snakker ikke om klubbfotball mens de fortsatt er med i turneringa. England møter i kveld vertsnasjonen i TV-sendt kvartfinale. Stephane Henchoz måtte ta til takke med noen minutter spilletid for Sveits som ble utslått etter gruppespillet.

Chelsea avkrefter byttehandel

Britisk presse har boltret seg i spekulasjoner om mulige scenarioer som kan oppstå dersom Steven Gerrard går til Chelsea. I dag ble det rapportert at en avtale hvor Damien Duff og Scott Parker gikk motsatt vei i tillegg til £20M kunne være aktuell. Chelsea har imidlertid nå lagt ut en sak på sin offisielle nettside hvor de understreker at både Parker og Duff garantert blir i klubben også kommende sesong.

Owen tror det løsner

Michael Owen håper at sin personlige måltørke i EM tar slutt nettopp mot Portugal. Spissen scorer tradisjonelt mange mål i viktige kamper, og 24-åringen gleder seg til sluttspillet.

- Jeg ser alltid fram til store kamper og jeg har en god scoringshistorie i slike kamper. I forrige VM scoret jeg heller ikke i gruppespillet før jeg scoret to mål i de neste to rundene så forhåpentligvis er det et godt tegn til kveldens kamp, håper Owen.

Englands visekaptein har måtte tåle kraftig kritikk fra media og såkalte fotballeksperter etter et par anonyme kamper innledningsvis. Det bryr ikke Owen seg stort om, og viser til flere målgivende pasninger.

- Jeg har stått bak et par scoringer så lang. Det er bedre å score dem selv, men målgivende er nest best. Det er en del av spillet. Noen scorer, andre lager målene for dem. Min jobb er primært å score mål, deretter skape. Selv har jeg ikke klart å gjøre hovedjobben min enda, men andre har gjort det bra, bemerker Owen som har sett sitt lag score åtte ganger på tre kamper uten at han selv har kommet på scoringslista.

Hvem blir assistent?

Sky Sports melder i dag at Rafael Benitez trolig ønsker å ta med seg den spanske treneren Paco Herrera som assistent til Liverpool. Herrera har tidligere jobbet for klubber i lavere divisjoner i Spania, og skal være ivrig på å slå følge med sin landsmann til Anfield. Sky Sports tror en avgjørelse om hvorvidt Herrera blir inkludert i trenerstaben taes innen 48 timer. Det har tidligere blitt spekulert i om Sammy Lee vill ta over stillingen etter Phil Thompson.