Houllier ber om hjelp fra tribunen

En usedvanlig ydmyk Gérard Houllier ber fansen om godt vær, og håper de kan skru opp volumet og støtte laget for fullt mot Fulham i morgen.

- På tide å gi noe tilbake til fansen

Det er tid for selvransakelse i Liverpool FC, og manager Gérard Houllier sier i et intervju med Liverpool Echo i dag at det er på tide å gi noe tilbake til fansen for deres lojale støtte i en vanskelig sesong. Det er ikke tvil om at morgendagens kamp mot Fulham er en batalje som må vinnes, skal man ha forhåpninger om å ta fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League.

- Spillerne skylder ikke meg noe, fordi dette handler ikke om meg, men de skylder klubben og fansen å gi noe tilbake for støtten de har fått i år. Vi må dra lærdom av denne sesongen når den er over, men nå må vi først konsentrere oss om de fem siste kampene. Vi har hatt det tøft i det siste, men vi vil klare å snu dette, sier Houllier.

- Vi har spilt bra i noen kamper, men vi må bli mer stabile. Vi må nå finne mental styrke nok til å komme oss gjennom sesongen og bli nummer fire. Det er opp til spillerne å gripe denne sjansen. De må se på dette som en mulighet, og ikke oppleve situasjonen som truende, legger han til.

Svak hjemmestatistikk

Liverpool-manageren innrømmer at Anfield slett ikke ligner noe fort mer, og at hjemmestatistikken denne sesongen er alt for svak. Charltons seier på mandag var de rødes femte hjemmetap. I de tre foregående sesongene hadde Houlliers menn kun to hjemmetap i hver sesong. Blir det flere tap på Anfield denne sesongen betyr det faktisk at dette blir den verste hjemmestatisstikken på 50 år for de røde.

- Vi har tapt fem ganger på Anfield denne sesongen. Det bekymrer meg. Vi ser ikke ut til å være istand til å avgjøre kamper vi fører spillemessig. Vi har ikke vært direkte dårlige i mange av kampene vi har tapt. Ingen påstår for eksempel at Charlton utspilte oss, sier Houllier.

- Noen ganger har du en dårlig dag, og da er det viktig å holde tett bakover. Topplagene ser ut til å være i stand til å vinne 1-0 på slike dager, noe vi burde ha klart mot Charlton. Vi trenger med modenhet og giftighet foran mål. Mange lag kommer hit for å forsvare seg. Vi må bli bedre mot lag som kun legger seg bakpå. Charlton hadde ingen skudd på mål utenom to headinger, og uheldigvis for oss var den ene headingen vinnermålet. Jeg syntes vi burde ha forsvart oss bedre ved den anledningen. Vi burde ha unngått det som skjedde, men i resten av kampen forsvarte vi oss bra. Nå må vi gjøre det vi kan for å slå tilbake mot Fulham, legger han til.

Houllier innrømmer at de tre toppklubbene er i en klasse for seg denne sesongen, og han finner det meget frustrerende.

- Det er nesten tre nivåer i årets Premier League, og uheldigvis har vi havnet i gruppe to. Tettrioen utgjør en gruppe, deretter kommer lagene som kjemper om fjerdeplassen i gruppe to, og så lagene i nedrykksstriden i gruppe tre. Det har blitt slik, og det må vi bare akseptere. Men jeg aksepterer at det kun er noe som har skjedd i år, og ikke noe som vil forbli slik neste sesong. Vi er bedre enn vi har fått vist i år, sier han.

Om Fulham

Houllier innrømmer at kampen om fjerdeplassen nå er vidopen, og at morgendagens motstander er en av Liverpools konkurrenter i så måte.

- Fulham er litt slik som oss i år. De har hatt problemer på hjemmebane, men de er vanskelige å slå når de gjester andre. De har et godt lag. Det blir en viktig kamp for oss.

- Skru opp volumet

Manageren håper at Anfield-publikumet vil skru opp volumet og støtte sitt lag trass i den svake kampen på mandag.

- Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å klare fjerdeplassen, og jeg håper at fansen vil gjøre det samme. Spillerne bemerket at fansen var stille på mandag. Det skal innrømmes at lagets innsats slett ikke var bedre, men nå må vi spille på samme lag, både fans og spillere. Jeg forstår godt buingen etter kampen, fordi vi fikk ikke resultatet som folk forventet, og burde ha gjort det bedre. Men nå ber jeg fansen om det samme som jeg ber mine spillere om – å glemme Charlton-kampen og fokusere på kampene som kommer. Ikke minst kampen mot Fulham i morgen. Det fører ikke til noe godt å dvele for lenge ved den svake Charlton-kampen. Det er ikke til hjelp for noen. Når Liverpool-fansen skrur opp volumet merker spillerne godt støtten fra tribunene. Det er hva vi trenger akkurat nå, sier en usedvanlig ydmyk Houllier.