Houllier hyller syk Gerrard

Gerrard spilte mot Everton til tross for influensa. Houllier forsvarer utlånet av Otsemobor. Welsh følger snart etter? Muntlig avtale sørger for at ”Semmy” ikke møter sine egne. Carragher bør spille for England, uttaler Tommy Smith. ”Joxer” scoret for Irland U17.

Gerard Houllier hyller Steven Gerrard for at han spilte mot Everton lørdag selv om han hele uken hadde vært plaget med influensa. Men det var aldri snakk om at kapteinen måtte sto over det prestisjefylte oppgjøret.

- Det er sant at Stevie hadde influensa, men man vet hvordan han er. Jeg tror ikke at det på noen måte ville stoppe ham fra å spille kampen. Jeg tror det setter prestasjonen hans i et enda større perspektiv. For å være ærlig var ikke han den eneste som slet før kampen, men ingen av spillerne ønsket å gå glipp av en slik viktig kamp, uttaler Houllier.

Gerrard er nå fullstendig frisk og er klar til å møte Bolton på Reebok Stadium, en kamp som for øvrig ikke blir vist på tv. Canal+ viser Wolves v Arsenal som hovedkamp og Everton v Manch Utd på Zap.

 

Muntlig avtale mellom Houllier og Allardyce

I utgangspunktet kan de røde møte en av sine egne i den kampen. Jon Otsemobor ble som kjent utlånt til ”Yhe Trotters” like før overgangsvinduet stengte. Det er ingen klausul i kontrakten som ikke gir han mulighet til å spille. Etter det Liverpool Echo kjenner til, så er det imidlertid inngått en muntlig avtale mellom managerne Gerard Houllier og Sam Allardyce at ”Semmy” ikke får spille såfremt Bolton ikke blir meget hardt rammet av skader.

 

Houllier om utlånet av ”Semmy”

Houllier forsvarer utlånet med at forsvarspilleren trenger mer førstelagserfaring og at det er vanskelig å få i Liverpool med Steve Finnan og Jamie Carragher tilbake fra skade.

- Jeg må tenke på spillerens eget beste. Steve Finnan og Jamie Carragher er tilbake og det vil bli vanskelig for Jon å få spille regelmessig i øyeblikket. Dette vil hjelpe på karrieren hans. Det vil bli en fin erfaring for ham som også vil bli nyttig for oss i fremtiden, forteller Houllier.

 

Welsh lånes ut?

Selv om overgangsvinduet nå er stengt er det fullt mulig å låne ut spillere til klubber i Nationwide League. En spiller Houllier ønsker å låne ut er John Welsh.

- Jeg håper at John Welsh også kan på ut på lån fordi han er i tilsvarende situasjon, sier franskmannen.

 

- Carragher for England

Tommy Smith mener at Jamie Carragher var banens beste i Merseyside-oppgjøret. Den tidligere Liverpool-kapteinen og nå spaltist i Liverpool Echo synes at England bør satse på scouseren på venstrebacken under sommerens EM-sluttspill.

- Jamie Carragher var i mine øyne banens beste i derbyet. For meg er han en omskolert back, fordi det ikke er hans naturlige posisjon, men det gjør at han konsentrerer seg bedre og tenker på kampen. Han ønsker ikke å gjøre feil, har en forsvarers fotballhjerne og er god til å hindre motstanderen i å score mål. Jeg tror definitivt han bør være med i EM. Gary Neville vil antagelig spille på høyrebacken, mens det har vært flere spørsmålstegn rundt hvem som skal spille på venstre. Carragher har spilt der flere ganger. Alternativene må være Ashely Cole og Wayne Bridge, men de er bedre offensivt enn defensivt, skriver Smith.

 

”Joxer” ordnet uavgjort

John Paul Kelly scoret utligningsmålet da Irland U17 spilte 1-1 mot Italia i turneringen Copa del Atlantico på Gran Canaria i går. ”Joxer” spilte 88 minutter.