Houllier ønsker Bergues tilbake

Suksess-trener Patrice Bergues kan bli hentet tilbake fra Lens dersom Gérard Houllier får fortsette som Liverpool-manager. Ian Rush mener Liverpool ikke har råd til flere feilskjær, men skryter av John Arne Riise.

Seriøse Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool ønsker å hente ex-trener Patrice Bergues tilbake til Anfield. Chris Bascombe skriver at Gérard Houllier satser på å få kompisen til å vende tilbake til Merseyside i et forsøk på å rette opp den skakkjørte Liverpool-skuta.

Gårsdagens tap la ytterligere press på Liverpool-manageren, men Bascombe hevder at Houllier likevel planlegger for neste sesong som om han fortsatt vil sitte i manager-stolen på Anfield. Journalisten Bascombe har god innsikt i hva som rører seg i korridorene på Anfield, og han skriver i dag blant annet at det er ingenting som tyder på at Houllier vil bli avskjediget selv om man ikke skulle klare fjerdeplassen i ligaen.

Patrice Bergues forlot Liverpool etter treble-suksessen i 2001 for å bli manager i Lens. Han har rykte på seg for å være en suveren trenerskikkelse, og var en utrolig populær mann på Anfield. Han er en personlig venn av både Phil Thompson og Sammy Lee, og var også veldig høyt aktet blant spillerne.

Liverpool skal ha forsøkt å bringe Bergues tilbake allerede i fjor sommer, da Jacques Crevoisier forlot klubben av familieårsaker. Bergues takket da nei, også det av familiehensyn. Men han skal nå ifølge Bascombe holde dørene åpne for en retur til Liverpool.

Bascombe skriver i dag at det å hente Bergues tilbake kan være et attraktivt alternativ for et Liverpool-styre som er uvillige til å gi slipp på Gérard Houllier. Men legger til at et tilbud til Bergues helt og holdent vil avhenge av om Houllier får fortsette på Anfield.

Rush: - Ikke rom for flere feil

Ian Rush skriver i dag i sin spalte i Liverpool Echo at de røde ikke har rom for å gjøre flere feil i serieinnspurten om det skal bli fjerdeplass i ligaen. Etter den flotte seieren mot Blackburn trodde spisstreneren at laget ville gjøre nok en god hjemmekamp, men laget fant det altså for vanskelig å bryte ned et godt organisert Charlton-lag.

- Nå er det ikke lenger bare Newcastle vi har å kjempe med om fjerdeplassen. Både Charlton, Aston Villa og Birmingham har muligheter nå. Det var noe av det mest skuffende med tapet i går. Vi kunne ha lagt disse klubbene bak oss for godt, slår Rush fast.

- Det blir en spennende serieinnspurt nå, og spillerne må se på dette som en utfordring som de ikke har råd til å tape. Gårsdagens tap har ikke tatt fra oss håpet, men det har gjort kampen om fjerdeplassen tettere og vanskeligere enn vi håpet på. Men vi besitter fortsatt det talentet som kreves for å klare dette, og motivasjonen for å gjøre godt igjen for Charlton-tapet skulle være sterk, legger han til.

Rush tror at gårsdgens forsmedelige tap vil frembringe en positiv reaksjon fra spillerne når de entrer banen mot Fulham på lørdag. Ikke minst fordi flere tap vil koste klubben dyrt.

- Kampen i går viste med all tydelighet at alle kan slå alle i Premier League. Det finnes ikke lette kamper lenger, selv på hjemmebane. Charlton var godt organiserte, og jobbet hardt. De skapte ikke mange sjanser, men de ga alt de hadde. Vi må lære oss å overvinne lag som møter oss med en slik taktikk. Vi må gi full pinne fra første fløytesignal, skal vi klare å presse våre motstandere bakover på hjemmebane, sier Rush.

- Det klarte vi mot Blackburn, men ikke i går. Kanskje tok Arsenal-kampen mer ut av spillerne enn vi trodde, men spillere i dagens fotball må håndtere å spille to kamper på fire dager. Jeg er sikker på at Liverpool igjen vil bli et topplag med tiden, men det er opp til gutta på banen å vise sin klasse og vinne fjerdeplassen for oss. Det kan de gjøre ved å vinne de fem kampene som gjenstår.

Rushy skryter av Riise

Rush skryter for øvrig av John Arne Riise, som han mener har funnet tilbake til gamle takter. Spisstreneren mener at sunnmøringen har fått tilbake selvtilliten igjen, og demonstrerte dette med en god kamp i går.

- Dersom han har lært av de problemene han har slitt med denne sesongen, kan han bli en virkelig stor spiller for Liverpool. Han har alle egenskaper som trengs for å bli en virkelig god venstreback – styrke, fart og et godt venstreben. Fortsetter han i samme spor vil han fort bli fast inventar på førstelaget igjen, skryter Rushy.