Hyypiä tror han blir klar til WBA

Liverpools midtstopper snart spilleklar igjen. Heighway med ny optimisme på vegne av ungdomsakademiet. Ian Rush ser fram til ny utfordring i Chester.

Sami klar til neste kamp

Ifølge Liverpool Echo regner Sami Hyypiä med at å bli spilleklar til neste kamp mot West Bromwich.  Den store finnen brakk nesen, og slet med svimmelhet, da han fikk en albue fra Kevin Davies i ansiktet etter noen sekunders spill på Reebok Stadium.

Hvorvidt Hyypiä blir klar til spill for Finland i neste ukes VM-kamper mot Armenia og Andorra er derimot langt mer usikkert.

 

Steve Heighway med håp om lokal fremtid

Det er ingen hemmelighet at Liverpools tidligere manager Gérard Houllier og lederen av klubbens ungdomsakademi Steve Heighway likte hverandre omtrent som hund og katt.  Etter at Rafael Benitez kom til klubben har imidlertid lokale unggutter som Stephen Warnock og Darren Potter fått prøve seg, og Heighway sier til liverpoolfc.tv at han lå ser lyst på fremtidsutsiktene:  - Ut fra de diskusjonene jeg har hatt med den nye manageren ser jeg ingen grunn til at guttene på akademiet ikke skal få en sjanse.  Jeg har tro på at dersom en unggutt viser at han har tilstrekkelig talent, da vil han også bli forfremmet til først reservelag og siden førstelaget.  De første signalene med den nye manageren er at ting har forandret seg til det bedre.  Hans vilje til å snakke fotball med oss er en stor forandring fra det tidligere regimet, og det er bra.

- I aldersgruppen fra 16 til 18 år har det mange gode spillere.  Jeg liker ikke å nevne navn, men bare på U16-laget vil jeg si at det er minst et halvt dusin spillere som er svært lovende.  De er imidlertid veldig unge og går fortsatt på skole.

 

Rushie glad – og forbannet

Liverpools tidligere toppscorer og trener for klubbens angripere, Ian Rush, ser fram til å starte sin første managerjobb i Chester.  I sin spalte i Liverpool Echo kommer han også med et kraftig angrep på sin tidligere lagkamerat Mark Lawrenson, som via sin posisjon som medarbeider for BBC skal ha sagt at han ikke tror waliseren er den rette typen til å bli manager. 

- Chester er klubben som ga meg sjansen som fotballspiller, og historien gjentar seg nå i forhold til det å være manager.  Jeg kan forsikre alle om at jeg er like ambisiøs og besluttsom i å bli en suksess nå som da jeg prøvde å score flest mulig mål.  I løpet av de siste årene har jeg fått fem tilbud om å bli manager, men det var ingen som passet for meg.  Timingen var ikke riktig.  Jeg ønsket å være tålmodig.  Jeg ville ta mitt diplom hos UEFA og arbeide med noen av de beste trenerne i bransjen, og heller vente til en jobb ble ledig som både var spennende og passet for meg.  Etter å ha hatt suksess som trener for Wales U17 og jobbet i 18 måneder på Melwood viste jeg at tiden nå var kommet.

- Jeg takker Chesters formann Stephen Vaughan for å få muligheten, og for hjelpsomheten til Rick Parry i Liverpool.  I fotball er det imidlertid ikke alle som ønsker deg lykke til.  Jeg må si at kommentarene til Mark Lawrenson på engelsk fjernsyn virkelig skuffet meg.  Mark synes å gjøre narr av min ansettelse, og han antydet at jeg ikke passet til å være manager.  Jeg er ikke den samme person nå som da jeg var spiller, og Mark har kanskje glemt alt det arbeidet jeg har lagt ned som trener de siste fem årene.  Hva han sa var en fornærmelse både mot meg og de i Chester som ansatte meg.