Intervju med Benitez

Imponert av folkene, Melwood og Anfield. Tillit fra stab og klubb svært viktig. Vinne en kamp av gangen, da kommer titlene. Mål om å vinne CL. Ber om tålmodighet. Satser på kombinasjon av det beste fra LFC og Valencia.

Liverpoolfc.tv har gjort det første intervjuet med den nyansatte manageren. Journalisten, som har gjort stilt spørsmålene til Benitez, er ikke snauere enn å sammenligne ham med legendariske Bill Shankly. Ved ansettelsen av Shanks i 1959 beskrev Liverpool Echo skotten på følgende måte.

”Hvis alle Liverpool-supporterne kunne ha snakket med Shankly som jeg gjorde, kun de ikke annet enn å være imponert over mannens oppriktighet, hans entusiame for jobben og hans brennende ønske om å forbedre laget han tar over.”

De samme kommentarene kunne ha blitt brukt om 44-årige Rafael Benitez, og i likhet med Shankly har Benitez anlegg for å bringe heder og ære til klubben. Det vil uansett være urettferdig å kalle ham den ”nye” Shankly, mener intervjueren. Rafael Benitez er sin egen herre, og ankommer Merseyside med en imponerende CV i europeisk fotballsammenheng. Spanjolen er intelligent , ambisiøs og sjarmerende og vet å føre seg.

 

Vi gjengir her mesteparten av samtalen mellom Official Sites utsendte og Rafael Benitez.

 

Liverpoolfc.tv: Du beskrev din ankomst i Liverpool ”som en drøm”. Har virkeligheten om at du er manager her sunket inn?

Benitez: - Ja, det var som en drøm, fordi når man i Spania tenker på lag i Premier League så tenker man alltid på Liverpool. Noen ganger på Arsenal, Chelsea og Manchester United, men alltid Liverpool. Alle som kan fotball i Spania kjenner historien til Liverpool Football Club. Vi kjenner til Beatles også! For en profesjonell innen fotballen, som meg selv, er Liverpool den viktigste klubben i England. Jeg er en veldig stolt mann fordi jeg kunne aldri tro at jeg en dag kom til å snakke til deg som Liverpool-manager.

 

Hva er dine første inntrykk av fasilitetene på Melwood og Anfield?

- Jeg er veldig fornøyd med menneskene. De har gjort et stort inntrykk på meg allerede. Melwood er et flott sportssenter og fasilitetene er veldig imponerende. Alle vet hvor spesiell Anfield er og jeg er ikke annerledes. Vi har et uttrykk i Spania som sier ”det lukter fotball”, og det er en god ting.

 

Etter rapportene var flere klubber interessert i deg. Hva var det ved Liverpool som tiltrakk deg?

- Ved siden av historien og prestisjen, som vi allerede har nevnt, så er det viktig for en spansk manager å ha tilliten fra staben og klubben. I Spania er det ikke normalt å lede en klubben i mer enn tre år. Her i Liverpool fikk jeg en femårskontrakt, og det er viktig for meg.

 

Ser du på Liverpools historie som en byrde eller inspirasjon?

- Jeg er fullstendig klar over historien og følelsene folket har for denne klubben. Jeg var på Real Madrids reservelag da Liverpool vant Serievinnercupen 1-0 i 1981. Jeg har også lest om ”The Bootroom” og Bill Shankly. Jeg er inspirert av det.

 

Hva er din målsetning for neste sesong?

- Å vinne den neste kampen. Min ide er ikke tenke så mye på fremtiden. Jeg tar en uke av gangen og forbereder laget for det. Vinne en kamp, og så ta tak i neste.

 

Ville det være ditt største mål å sørge for at LFC bli ”Kings of Europe” igjen?

- Ja, selvfølgelig. Hvis man ser på det fra kamp til kamp, betyr ikke det at jeg ikke tenker på å vinne trofeer. Problemet i fotball er når man sier ”Jeg vil vinne titler”, fordi folk da ønsker det nå, i det øyeblikket. Jeg tror at det er nødvendig å gå bra først, før man kan løpe. Og viktige turneringer som Champions League vil da komme.

 

Hvor mye ser du fram til å møte Liverpool-spillerne?

- Veldig mye. Normalt snakker jeg med mine spillere den første dagen, men nå må jeg vente til 12.juli når pre-season-treningen starter. Jeg ønsker å snakke med alle spillerne, både sammen og individuelt.

 

Vet du mye om klubbens akademi, og er du villig til å gi unguttene en sjanse?

- Jeg har trent der med Valencia, og jeg vet hvordan det fungerer. Jeg behøver likevel å snakke med folkene der for å finne ut mer. Hver manager ønsker seg gode spillere på akademiet, fordi det til slutt gjør livet langt enklere for oss hvis vi kan bruke disse spillerne. De kjenner til ånden i denne klubben, og det kan gi oss noe ekstra.

 

Hvor stort vil kultursjokket bli for deg som kommer fra et annet land?

- Å flytte til et annet land er alltid en spennende opplevelse, og det vil bli slik for meg og min familie. For mine barn, jeg har to døtre, tror jeg det vil bli herlig. Vi vet at spansk er et viktig språk, men kan de lære seg engelsk også, så vil det skape muligheter for dem i framtiden.

 

Det er langt kaldere her enn i Spania. Tror det blir noen problemer med å tilpasse seg?

- Sant, i Valencia er været fantastisk, men man må tilpasse seg og jeg ser ikke på det som noe problem.

 

Man vet ikke så mye om deg utenfor banen. Hvilke andre interesser enn fotball har du?

- Jeg liker å spille sjakk og kort, men jeg synes det er vanskelig å få satt av tid til det. Jeg er også interessert i data, og har interesse for ny teknologi.

 

Alle Liverpools supportere ble imponert av Valencia da de besøkte Anfield mens du ledet laget. Er det spillestilen vi kan forvente oss fra Liverpool neste sesong?

- Vårt lag vil forsøke å gjøre det samme som Valencia gjorde, men hvert lag har sin egen identitet. Det er mulig å kombinere det beste fra Liverpool og Valencia. Da kan bli veldig sterkt.

 

Har du noen meldinger til Liverpool-fansen?

- Jeg ønsker å si til fansen at jeg trenger tid. Men jeg er veldig, veldig glad og begeistret over å være her. For meg er det en utfordring og en jeg setter pris på. Som jeg sa på pressekonferansen har jeg ikke kommet hit for å lære engelsk, men for å vinne. Det er viktig at jeg, klubben, fansen og spillerne deler den samme oppfatningen.

 

Til slutt. Lykke til!

- Tusen takk.