Isfront og maktkamp

Det ble harde tak på kveldens årsmøte i LFC. Steve Morgan har et nytt bud inne, og var skuffet over behandlingen Moores & Co. Stor kritikk mot styret. Sliten David Moores vil vurdere sin fremtid i klubben.

Det ble gjort klart på dagens AGM at Steve Morgan har et ferskt investeringsforslag/bud inne, og som allerede er under behandling av Liverpools økonomiske rådgiver Hawkpoint.  Rick Parry kunne også opplyse om at de også hadde et annet tilbud inne, men det ble ikke gjort kjent hvem dette var fra.

 

Det var stort sett kona til Steve Morgan som hadde ordet, i forhold til ektemannens forhandlinger med Liverpool FC de siste månedene.  Hun var nådeløs i sin kritikk av det sittende styret.  De hadde brukt om lag £300.000 på juridisk bistand for å legge inn 2-3 av hva hun vurderte som veldig gode tilbud.  De hadde blitt vist en kald skulder, frister var ikke overholdt, en hadde opplevd merkelig oppførsel, og de var i det hele tatt blitt behandlet dårlig.

 

En fra styret stod deretter opp og mente at det første budet fra Steve Morgan hadde verdsatt klubben alt for lavt.  En rødmusset Steve Morgan gikk deretter opp til talerstolen og uttalte at han egentlig ikke hadde tenkt å si noe på dette årsmøtet, men at han hadde fortjent mye bedre enn det han nå fikk høre.  Formann David Moores prøvde å helle olje på den høye sjøen ved å si at han synes det var best at man holdt detaljer mest mulig internt.

 

Totalt sett på det om lag to timer lange møtet fikk Liverpools styre mye kritikk.  Man fikk kritikk for sin håndtering av tilbudet fra Thailand, som ble besvart fra styret at man ikke var blitt enige om noen avtale.  Det ble kritikk mot den såkalte ”Ziege-saken”, hvor klubben måtte betale kompensasjon til Middlesbrough etter overgangen til Christian Ziege.  Avskjedspakken på £10.7M til Gérard Houllier, øvrige trenerstab og utgående spillere, ble det også rettet angrep mot.  Det var i det hele tatt kraftig motbør mot styret i Liverpool Football Club.

 

Inntrykket etter at møtet var over var at man stod overfor en isfront og en maktkamp.  Formann og eier David Moores virket sliten og lite kampvillig.  Moores avsluttet møtet med å si at han vil ville ”vurdere de mulighetene han nå hadde.”