Juleretur for Luis Garcia

Luis Garcia snart tilbake. Fotballforbundet vil straffe Liverpool. Blå selvtillit før derbyet. Steven Gerrard om hvorfor han sa det han sa.

Etter at skader har svekket Liverpools angrepsalternativer en stund, ser ting straks lysere ut nå. Comebcaket til Milan Baros, og ikke minst ungguttenes overbevisende spill, har sørget for det. Nå kommer det dessuten enda en gladmelding: Luis Garcia (bildet) kan være tilbake i spill allerede mot West Bromwich 2. juledag. Spanjolen restituerer seg for tiden etter en skade i hamstring-muskelen.

FA vil straffe L’pool

Liverpool er tiltalt av fotballforbundet etter tilskuerbråket i Millwall den 26. oktober. Hjemmelaget står også i fare for å bli straffet. Bråket oppstod da Liverpool-supportere reagerte på sanger som hånet gisselet Kenneth Bigley og ofrene etter Hillsborough-tragedien. Anklagene mot de røde går på at de burde ha sikret supporterne sine bedre, noe klubben har uttrykt forundring over. Også fra Millwall har reaksjonene vært sterke i dag. Fristen for å svare på anklagene er lille julaften.

- Vil være ærlig
Mange satte nok melka/kaffen/pilsen (stryk det som ikke passer) i halsen da de leste Steven Gerrards kommentarer før kampen i går. Her sa kapteinen nærmest rett ut at han vil skifte klubb til sommeren hvis ikke Liverpool vinner noe denne sesongen. Nå forklarer han hvorfor han sa det han sa.
- Jeg ønsker alltid å være ærlig. Da jeg ble stilt spørsmålet, svarte jeg det som sant er. Forhåpentligvis setter supporterne pris på at jeg snakket sant om hva jeg tenker og føler, for det er sånn jeg er. Hovedpoenget mitt var uansett at jeg vil vinne, men helst med Liverpool, forklarer kapteinen. 

Blå selvtillit

De store kampene kommer som perler på en snor for tida, og til helga er det Everton som står på motsatt banehalvdel. Marcus Bent forteller at de høytflygende blå er stinne av selvtillit før derbyet.
— Inni oss er vi selvsikre på at vi kan vinne denne spesielle kampen. I et derby betyr ikke form noe som helst. Liverpool er et stort lag, så kampen er åpen, men vi har tro på oss selv, sier spissen.