Kapteinen hyller superreservene

Steven Gerrard hyller innbytterne etter Rafael Benitez’ taktiske genistrek. Manageren dedikerer avansementet til fansen. Italiensk, Fransk eller tysk motstand i neste runde.

Steven Gerrard gir innbytterne Florent Sinama-Pongolle og Neil Mellor mye av æren for at Liverpool maktet å snu gårsdagens meget viktige hjemmekamp mot Olympiakos. Det så lenge mørkt ut etter at Rivaldos frisparkmål før pause førte til at gjestene fra Hellas kunne gå til ledelsen med 0-1, men en meget opplag Sinama-Pongolle skulle vise seg å bli tungen på vektskålen for de Rafael Benitez’ menn i jakten på de tre nødvendige scoringene. Først utlignet 20-åringen bare minutter etter at han entret banen, og franskmannen var et konstant uromoment for Olympiakos’ forsvarsspillere gjennom hele omgangen. Kaptein Steven Gerrard fant dermed fram superlativene for å beskrive innsatsen til Sinama-Pongolle så vel som Neil Mellor som kom inn på tampen av kampen.

- All mulig ære til innbytterne, for de forandret kampen helt. De er to unge gutter og kom innpå og gjorde jobben for oss, skryter Gerrard som selv sto for kveldens prestasjon med en fenomenal scoring.

 

Lettet over scoringen

- Dette var en stor kveld for hele klubben. Vi spilte ikke så veldig bra før pause og slapp inn et tåpelig mål fra frispark. Men vi fortsatte å jobbe og fikk det nødvendige resultatet. Jeg ville løyet om jeg sa vi følte oss sikker hele veien gjennom. I pausen lå vi under og visste samtidig hvordan det gikk med Monaco. Det ble som å klatre et digert fjell, sier Gerrard.

Kapteinen har fått mye kritikk fra en del Liverpoolsupportere for å ha antydet at framtida hans kan ligge andre steder enn på Anfield. Det var derfor med et lettelsens sukk han så at supervollyen i det 86. minutt gikk i mål og sikret avansement i Champions League.

- Jeg var svært lettet over å få inn vinnermålet. Mens ballen falt ned var det mye skru i den så jeg trodde skuddet ville ende opp langt oppe på tribunen. Men jeg traff den rent og den fløy inn. Det er definitivt en av de beste scoringene jeg har laget for Liverpool, mener Liverpools nr. 8 som ellers følte seg under et ekstra stort press på grunn av sine kontroversielle kommentarer foran kampstart.

- På grunn av hva jeg sa i forkant av kampen og hvordan det så ut i avisene følte jeg meg under et ekstra stort press for å prestere i denne kampen. Jeg ville hjelpe oss videre inn blant de 16 siste lagene og gjøre en jobb for supporterne og klubben, sier Gerrard som går glipp av 16-delsfinalen.

Stevie G fikk nemlig sitt andre gule kort i turneringa, og må stå over neste runde.

 

Skryter av fansen

Rafael Benitez viste hvilken eminent taktikker han er med to meget vellykkede bytter. LFC-sjefen var naturligvis svært fornøyd med avansement i sin første sesong som manager i England, og dedikerte seieren til Anfield-publikumet.

- Før jeg sier noen om kampen vil jeg vare si en stor takk til tilskuerne. Tilskuerne var lettet av begeistring, det samme var spillerne, roser Benitez som hevder han var rolig i pausen til tross for at han var fullt klart over at spillerne måtte heve seg betraktelig etter hvilen dersom man skulle slå ut grekerne.

- Vi visste at vi måtte score tre ganger, men vi forholdt oss rolige og jeg sa til spillerne at de tross alt scoret fire ganger borte mot Fulham og kan gjøre det samme igjen. Jeg syntes vi spilte greit før pause uten å score, så fortsatte vi i samme stil og gjorde det vi ba dem om. I forkant av kampen var vi veldig klar over at dette var en stor kamp for klubben også økonomisk. Nå er vi inne blant de 16 beste i Europa og det er vi meget godt fornøyd med, sier en lettet Rafael Benitez som mener han har vært heldig med supporterne i begge storklubbene han har vært sjef for.

- Som manager har jeg hatt mye hell med gode supportere. Først i Valencia, og nå i Liverpool hvor fansen er fantastisk, skryter spanjolen.

 

Trekning 17. desember

Trekningen foregår for øvrig først 17. desember. Liverpool møter enten AC Milan, Inter, Juventus, Bayer Leverkusen eller Lyon i neste runde. Det er allerede klart at Liverpool skal spille hjemmekamp først. Kampene spilles 22. og 23. februar med returkamp 8. eller 9. mars.