Kewell klar

Kewell er klar til kamp. Benitez uten garanti til Alonso og Hamann. Bajevic klar over svakheter.

Harry Kewell er tilbake fra sin strekk skade og er tilgjengelig for spill mot Olympiakos. Spørsmålet er om Rafael Benitez vil risikere Kewell i mesterligakampen eller vil la australieren få et par dager med hvile foran kampen mot Chelsea. – Han er ikke 100 prosent, men dersom jeg ønsker å bruke ham er han spilleklar. Jeg har snakket med Harry og sagt at vi trenger ham nå, sier Benitez.

 

Echo skriver tirsdag at Kewell skal gjennom en sen medisinsk test. Trolig gjør Josemi comeback på høyrebacken, mens Finnan flyttes fram på midtbanen. Det spekuleres også i at Garcia spiller rett bak en spiss i Athen tirsdag. Flere tror Baros blir den som må ut på benken.

 

Benitez forteller videre at han har tro på seier i tirsdagens duell mot Olympiakos. –Vi tror alltid at vi kan vinne, men vi vet at dette blir en tøff kamp. Det er vanskelig å forklare vår dårlige borteform så langt, men vi håper det forandrer seg. Gjerne her i Athen mot Olympiakos. På spørsmål fra pressen om ni poeng er nok til avansement fra gruppespillet er spanieren usikker: - Ni poeng er nødvendigvis ikke nok, kanskje trenger vi flere poeng.

 

Vår nye manager antyder at Salif Diao er aktuell for spill nå som Steven Gerrard er ute. Dette samsvarer med hva flere journalister antydet mandag. – Dere snakker bare om Alonso og Hamann, men jeg har ikke bestemt meg for hvem som spiller. Med Gerrard ute øker mulighetene for Salif Diao og andre.

 

Bajevic optimist

Liverpool startet med 2-0 seier mot Monaco, mens tirsdagens motstander Olympiakos spilte 0-0 borte mot Deportivo La Coruna. Trener Dusan Bajevic håper på flere gode resultater fra sine greske guder. – Når Olympiakos er på sitt beste behøver vi ikke frykte noen. Det er ikke bare noe vi sier, men noe som også må bevises. Gapet mellom klubbene i Europa er mindre enn det var, men vi har stor respekt for Liverpool som har vunnet mange trofeer. Vi vet at de har sine svakheter og de må vi utnytte, sier Bajevic optimistisk.

 

Noen tall & fakta

Olympiakos har spilt fem hjemmekamper i e-cupen mot engelsk motstand. De står kun med en seier, den kom mot Tottenham i 1972/1973 (1-0). Liverpool har aldri tapt for et gresk lag i e-cup sammenheng. Olympiakos har tapt sine fem siste kamper mot engelske lag. Grekerne har en solid statistikk på hjemmebane, de har bare tapt 3 av 22 mesterligakamper i Athen. Venetidis, Kafes, Georiadis og Nikopolidis er de eneste greske EM-spillerne i Olympiakos’ tropp. Liverpool vant som kjent 3-0 over Norwich i ligaen sist, Olympiakos vant 1-0 borte mot Aris Saloniki.