Klart for det 171. Merseyside derby

Rafael Benitez ikke nervøs foran et lokaloppgjør hvor det trolig blir forandringer på laget. Liverpool skal forsvare sterk statistikk mot de blå.

Liverpools manager sier at alle spillerne kom fra den heroiske seieren mot Olympiakos uten skader og at alle er med i troppen til kampen på Goodison i dag.  Rafa sier at han vanligvis ikke er nervøs foran noen kamper, og at han konsentrerer seg om den jobben som skal gjøres.  Liverpool har fått kort tid til restutisjon etter at man greide avansement i Champions League i sluttminuttene på onsdag kveld, men Benitez sier at en slik seier også styrker selvtilliten og at alt går lettere når man vinner kamper.

 

Sjefen antyder likevel at det kan bli forandringer til dagens startoppstilling.  Milan Baros virket ikke matchfit mot Olympiakos, og tsjekkeren kan satt på benken midt i et hardt kamp-program.  Florent Sinama-Pongolle leverte på sin side en utmerket søknad om spill med sin 2.omgang mot grekerne, og Neil Mellor har også begynt å score på bestilling.  I tillegg er Dietmar Hamann spilleklar etter å ha sonet karantene i Champions League, og det er ventet at både tyskeren, Xabi Alonso og Steven Gerrard vil spille.  Da med sistnevnte i en mer offensiv rolle.

 

Ettermiddagens møte er det 171. oppgjøret disse storklubbene imellom.  Liverpool har vunnet 62 ganger, Everton 52, mens 54 har endt uavgjort.  På Goodison Park er det imidlertid helt jevnt med 27 seire hver, og 31 ganger hvor poengene er blitt delt.

 

Liverpool har ikke tapt på ni kamper mot Everton, som forrige gang vant i september 1999.  De blå har altså til gode å vinne i dette århundret.  I tillegg skrev de røde historie da man under ledelse av Gérard Houllier, med sin 3-0 seier siste sesong, for første gang i historien kunne notere seg for den fjerde seieren på rad på Goodison.

 

Bare tre av Liverpools spillere har tidligere scoret i lokaloppgjør mot Everton.  John Arne Riise og Harry Kewell fikk sine første røde mål i nettopp tilsvarende kamp, mens Steven Gerrard også har nettet en gang.  Liverpool kan denne gangen stille med seks debutanter i et Merseyside derby:  I tillegg til spanjolene Alonso, Josemi og Nunez har heller ikke Florent Sinama-Pongolle, Stephen Warnock og Neil Mellor vært på banen mot de blå.

 

Avspark er kl 13.45, og vi følger hvert spark her på liverpool.no med raske rapporter og spillervurdering.  Du kan også få alt det viktige som skjer via vår SMS-tjeneste.