Leeds Res – Liverpool Res 3-1

Reservelaget tapte sin første kamp siden midten av oktober. Diouf og Pongolle spilte hele kampen, hvor sistnevnte av dem to var best.

Liverpool stiller med et ungt og urutinert lag utenom Diouf og Pongolle. Med mange spillere opptatt med landskamper, og flere fortsatt på skadelista blir det gjerne sånn når det er ”international week”.
Hjemmelaget stiller med et på papiret mer voksent mannskap. Nick Barmby er tilbake fra utlån i Nottingham Forest, mens Michael Duberry er på vei tilbake fra skade. Salomon Olembe har landskamper for Kamerun, mens Zoumana Camara har en cap på samvittigheten for Frankrike.

Kamprapport:
9. min: Midtstopper Camara gjør et dårlig tilbakespill som Pongolle snapper opp på 16-meteren. Keeper redder imidlertid med beina.

10. min: Potter går til dødlinja og slår inn til Wilkie som kom foran oppasseren sin. Det ender med en markkryper like utenfor bortre stolpe.

11. min: Zak gjør en feil på venstrekanten i forsvaret som gjør at Leeds kan komme rask og med mange mann. Etter en fin opprulling endre ballen hos Sakho som alene med keeper skyter utenfor.

18. min: Etter et frispark nede ved cornerflagget får Camara gå opp helt alene og header hardt motsatt. En atletisk Luzi redder imidlertid forsøket med et tigersprang.

35. min: Selvmål av Leeds når Diouf legger inn fra ytre høyre og høyrebacken treffer ballen på leggen og setter den i eget nett.

38. min: Lennon utligner fra 16-17 med et langskudd som går inn lavt til høyre for Luzi. Spilleren fikk går 20-25 meter uten å bli stoppet før skuddet kom.

39. min: Raske og teknisk gode Lennon blir felt av Zak nede ved dødlinja, og Leeds får et litt unødvendig straffespark. Johnson gjør ingen feil.

42. min: Sakho, som er på lån i Leeds, må ut på båre etter sammenstøt med Luzi. Sakho kom seg fri på venstre og kom til skudd, men kolliderer med keeper rett etter skuddet.

Pause
Leeds leder etter å ha vært gode 15-20 minutter midt i omgangen. Hjemmelaget har mer rutine og mer muskler på midtbanen. Liverpool startet kampen meget bra og var også god de siste 10-12 minuttene, selv om Leeds scoret to mål i den perioden.

46. min: Diouf tar frispark fra god posisjon. Han skrur ballen rundt muren, men det er for løst og går rett på keeper.

52. min: Johnson løper fra en midtstopper som har blitt lurt ut på kanten og slår en perfekt ball inn til Barmby. Den tidligere Liverpoolspilleren header hardt mot mål, og Luzi gjør igjen en god redning.

70. min: Zak ramler i en duell med Barmby og ballen blir slått inn i feltet hvo Johnson scorer ganske enkelt. Han prikker ballen inn i hjørnet og avgjør på mange måter kampen.

84. min: Guthrie og "Joxer" Kelly kombinerer fint. Sistnevnte avslutter med et godt skudd.

88. min: Igjen er det den unge, talentfulle iren Kelly som drar i gang et godt raid. Han går til dødlinja og finner innbytter Townley inne i feltet. 16-åringen treffer bare nesten ballen. God nestesjanse mot slutten fra de røde som aldri gav opp.

Sluttrapport
Etter en velspilt og underholdene 1. omgang ble de siste 45 nærmest et stort gjesp. Det var mindre fart i kampen og færre sjanser. Leeds klarte å temme vår unge midtbane, selv om vi kjempet godt til siste slutt, og vant til slutt greit. Kanskje var det flaterende for hjemmelaget å vinne med to mål. Kampen var jevnere enn resultatet tilsier.

Slik stiller lagene:

Allaway, Edwards, Olembe, Keegan, Duberry, Camara, Lennon, Winter, Simon Johnaon, Barmby, Sakho (Woods '42).

Reserver: Constable, Wilberforce, I. Morris, Jones.

Luzi; O’Donnell, Smith, Medjani, Whitbread; Foley (Kelly '46), Guthrie, Potter, Diouf; Sinama-Pongolle, Wilkie (Townley '73).

Reserver: Woods, Harrison (k), Noon, Platt.

Luzi (7)
Et par gode redninger. Solid kamp og en av våre beste i dag.

O’Donnell (5)

Kom aldri skikkelig inn i kampen. Liker seg best i midtforsvaret.

Medjani (7)

Kapteinen viser at han er en ledertype. Vår bestemann i forsvar.

Whitbread (5)

Svak kamp av mannen med amerikansk pass. Gjør et par grove feil som vi blir straffet for.

Smith (6)

Godkjent innsats av venstrebacken. Ingen spesielle problemer defensivt.

Guthrie (5)

Begynte bra, men ble etter hvert altfor anonym. Ble for lett mot mer rutinerte motstandere.

Foley (6)

Gode en grei figur den omgangen han fikk spille.

Potter (6)
Viser i perioder at han er et talent. Har hatt en skadeperiode bak seg og virker ikke helt i toppform.

Wilkie (6)

Gjorde en del bra ting i 1. omgang, men forsvant etter hvert totalt og ble byttet ut.

Diouf (6)

Ingenting som tilsier at årets spiller i Afrika de to siste årene bør få starte på førstelaget med det første. Glimter til med enkelte ting, men alt i alt en laber kamp.

Pongolle (7)

Fikk det ikke lett med en midtbane som ikke fungerte. Fikk likevel litt ut av oppspilleren bakfra og var aktiv og jobbet godt hele kampen.

Kelly (6)

Den unge iren er ivrig etter å vise seg frem på dette nivået, og leverte en godkjent omgang. Viste frem litt av hva han er god for det siste kvarteret.