Legends varmet opp til Florø med turneringseier

Alan Kennedy bestemann, og John Durnin toppscorer, da de gamle gutta vant i Sheffield. £20M i støtte vil ikke bli gitt ved stadiondeling. 30 år siden Shanks sluttet.

Slo Sheffield W med 5-1 i finalen

I helgen ble det avholdt gruppespill for ”Masters-turneringen”, hvor tidligere toppspillere byr hverandre opp til kamp.  Vinnerne av hver gruppe går til finalen som spilles 5.september.  Liverpool har tradisjonelt gjort det godt i disse turneringene, og møtene med lag fra Sheffield og Leeds var intet unntak.  Dette var mannskapet de røde stilte med:

 

1.       Bob Bolder

2.       Alan Kennedy

3.       Mike Marsh

4.       Ronnie Whelan

5.       Nick Tanner

6.       John Wark

7.       Jan Mølby

8.       John Durnin

9.       Paul Walsh

10.   John Aldridge

 

John Walsh skadet hamstringen i turneringens første kamp mot Sheffield United, og deltok ikke videre i turneringen.  Det ble 1-1 mot Sheffield United, etter at John Durnin scoret Liverpools mål.

 

I den andre kampen ble Sheffield Wednesday beseiret 2-1, etter scoringer av John Wark og Durnin.

 

Det siste oppgjøret i gruppespillet brakte tilbake minner om en klassisk tippekamp, da Liverpool og Leeds spilte 5-5.  Målscorere var Mike Marsh 2, Alan Kennedy 2, og John Durnin.  Durnin var en lokal angriper som fikk et par kamper for de røde i Ligacupen på midten av 80-tallet, før han hadde en bra karriere i mindre klubber med profesjonell og semi-profesjonell status.

 

I finalen var det ikke tvil da Liverpool feide over Wednesday med 5-1.  Målene ble satt inn av John Durnin 2, Alan Kennedy, Mike Marsh og John Aldridge.

 

Med fem mål var John Durnin mestscorende.  Alan Kennedy ble kåret til turneringens beste spiller.  En sterk prestasjon når man tenker på at ”Barney” blir 50 år i neste måned.  Alan er også primus motor når legendene kommer til Florø førstkommende helg.  Der kommer også nevnte Kennedy, John Wark, Ronnie Whelan og John Durnin.  Trolig også Paul Walsh, selv om han altså ble skadet i helgen.  I tillegg vil man forsterke med store navn som Grobbelaar. Neal, Gillespie, Case, Walters, Fairclough og McDermott.

 

 

Mer om eventuell stadiondeling

NWDA, North West Development Agency, sier nå at de £20M som er nevnt i offentlig støtte ved en eventuell stadiondeling mellom Liverpool og Everton ikke vil kunne bli brukt ved bygging at et nytt stadion.  Dette er tidligere blitt antydet.  Derimot vil pengene bli øremerket prosjekter i området for øvrig, ifølge daglig leder Steve Broomhead:  ”Vi har hele tiden støttet en plan om en delt stadion, men vi vil ikke bruke noen av våre ressurser til å dekke kostnadene av dette.  Vår interesse går ikke ut på å bruke penger på selve stadion, men i å oppgradere de kommunale fasilitetene.  Det være seg transport, infrastruktur, og husene rundt arenaen.  De £20M fra oss, Europa og andre plasser, vil bli benyttet til det.

Et annet poeng er at dersom det en gang skulle bli aktuelt å dele en arena for de to store klubbene på Merseyside, vil de motsetningene mot en ny stadion som Liverpool har opplevd, bli doblet.  Bob Burbridge, som bor i Anfield, sier det slik:  ”Innbyggerne vil, det er jeg sikker på, bringe fram et helt lass med nye innvendinger mot disse nye planene.  Det vil øke alt med 100% i området, det være seg bråk, forurensing, trafikk.  Som en beboer må ikke innvendingene bli gjort ut fra hvilken klubb du holder med.  Situasjonen i området har vært forferdelig de siste årene, med liten eller ingen hjelp fra fotballen.  Dette må ikke kunne bli tillatt å skje uten skikkelige samtaler, og dersom dette fører til at alt som tidligere er blitt gjort må utelukkes så får det heller være slik.

 

Shankly ga seg…

12.juli 1974, altså 30 år siden i dag.  Er det betegnende at det samtidig er den første offisielle arbeidsdagen til Liverpools nye manager Rafael Benitez?  Samtidig med at legendariske Bill Shankly kastet inn årene, etter å ha vært sjef i nesten 15 år, sørget han for at klubben kjøpte Ray Kennedy for £180.000.  Vi kan nok ikke forvente at Benitez presenterer sitt første kjøp i dag, men det blir antydet klubbens offisielle nettside senere i dag vil legge ut bilder fra Melwood, og det kan bli spennende å se bl.a. hvem som leder treningen ved siden av spanjolen.