LFC står foran avgjørende uke?

Hjemmekamper mot Newcastle og Everton venter for en presset Houllier. Manageren mener at Owen nærmer seg sitt beste, men at hans lag mistet nerven mot Wolves. Jones mente at uavgjort var fortjent.

Viktig uke på Merseyside

Debatten går igjen høyt etter at et forsiktig Liverpool slapp inn en utligning mot Wolverhampton i sluttsekundene i går kveld.  De røde hadde ikke marginene på sin side, da en feilaktig dømt corner var foranledning til poengtapet.  Houllier mente at en småkrangel med den tidligere Liverpool-kapteinen Paul Ince, og den nåværende lederen Steven Gerrard, bidro til manglende konsentrasjon på selve hjørnesparket:  - Vi mistet vår nerve.  Jeg tror hendelsen med Ince gjorde at spillerne mistet konsentrasjonen, men du er nødt til å beholde fatningen.  Dette gjør at du mister fokus.  Grunnen til at vi ikke greide å holde nervene under kontroll var trolig p.g.a. av vår situasjon.  Du er nødt til å holde fokus.  Jeg husker mot Arsenal for noen år siden hvor Sander Westerveld var sint på dommeren, og han var fortsatt sint da vi slapp inn vårt første mål.  Vi må lære av dette.

Liverpool spiller nå hjemme mot Newcastle i FA-Cup førstkommende lørdag, før du inviterer til lokaloppgjør mot Everton en uke senere.  Spesielt en negativ kamp og resultat mot Everton kan gjøre at trykket mot Gérard Houllier vil øke ytterligere.  Liverpool har allerede tapt for rivalene Arsenal, Chelsea og Manchester United på eget gress denne sesongen, og et nederlag mot den blå naboen vil bli svært vanskelig å svelge for en stadig større skare med desillusjonerte og frusterte fans.

 

Owen blir bedre

En skuffet manager prøvde å trekke fram noe positivt etter uavgjort på Molineux, og mente at hans toppscorer nå er i ferd med å komme tilbake i form igjen:  - Det som var bra var at Michael Owen så skarp ut igjen.  Han skapte mye og syntes å være i nærheten av sitt beste.  Jeg har alltid sagt at han behøver noen kamper før han er tilbake til sitt beste etter skader.  Et annet pluss var at Steven Gerrard var tilbake fra skade, og var lagets beste.  Kapteinen fikk en smell helt mot slutten av kampen, men vi har ikke fått noen rapporter om at det skal være snakk om en skade.

 

Fornøyde ulver

Wolverhampton har startet kampen om å kjempe seg ut fra en av nedrykksplassene ved å ta fire poeng i to hjemmekamper mot Manchester United og Liverpool.  Gjestene fra Merseyside hadde nok de fleste store sjansene i hengekampen, men en helhjertet sluttspurt fra vertene gjorde at mange var enige med Dave Jones i at hans lag fortjente det poengene de sikret seg i sluttsekundene:  - Vi fortjente utvilsom poenget, og vi kunne ha skapt enda mer problemer.  Vi var ikke redd for dem, vi respekterte dem, men vi kjempet likevel om hver eneste tomme mot det jeg anser som et meget godt lag.