Liverpool fortsatt i førersetet om 4.plass

De røde holdt posisjonen på tabellen. Houllier: – Vi må glemme Highbury. Heskey fortsatt ønsket på Anfield. Arsenal må vinne i Europa for å bli kalt store, sier Aldo.

Nå starter innspurten…

0-0 for Newcastle mot Arsenal i går betyr at ”skjærene” har like mange poeng som Liverpool, og kun et måls dårligere målforskjell.  De seks gjenstående kampene vil være innspurten om den forgjettede 4.plassen.  Fortsatt vil vi hevde at Liverpool har flest matchballer, siden de røde har fire hjemmekamper igjen å spille og dessuten avslutter mot Newcastle på eget gress.  Et Newcastle med bare to borteseiere denne sesongen har fire utestående utekamper.  Klubber som Birmingham, Aston Villa og Charlton har heller ikke gitt opp, men dette trekløveret kan så godt som være hektet av allerede i ettermiddag.  Charlton vil være satt utenfor dersom de taper på Anfield, mens Birmingham og Aston Villa har vriene kamper mot Portsmouth og Chelsea.

 

…men kun seier mot Charlton duger

Dersom Liverpool fortsatt skal styre sin skjebne om å komme til kvalifisering til mesterligaen kreves imidlertid at hjemmekampene vinnes.  Den første er altså i dag kl 16:00 mot Charlton.  Manager Houllier vet at hans lag må slå tilbake etter ydmykelsen på Highbury sist fredag:  - Det er viktig at vi får kampen mot Arsenal ut av systemet, og viser oss fra en god side.  Vi behøver å gjøre en god kamp mot Charlton, og jeg vet at vi vil gjøre det.  Jeg fortalte spillerne etter kampen mot Arsenal at de skulle være positive, og at det ikke har noen hensikt å se seg tilbake.  Det ble en vanskelig dag, men vi har seks kamper igjen til å sikre fjerdeplassen.  Vi må slå tilbake allerede mot Charlton.

Liverpool-Charlton blir ikke sendt på fjernsyn, men vi oppdaterer gjennom hele kampen her på liverpool.no, med eksklusive rapporter og spillervurderinger fra vår mann på Anfield.

 

Houllier vil beholde Heskey

Mange tror at Emile Heskey blir ofret når Djibril Cissé kommer til sommeren, og at Liverpool er villig til å la klubbens dyreste kjøp gjennom tidene gå for en brøkdel av de £11M man i sin tid betalte Leicester.  Gérard Houllier hevder imidlertid at spissen fortsatt kan ha en fremtid i LFC, selv om han legger inn et par sikkerhetsventiler om ”håp” og ”fjerdeplass”:  - Vi ønsker å ha Emile her, og det er mitt håp, men nå må vi først sørge for at vi får den fjerdeplassen.  Jeg tror at Emile ville score mer mål hvis han hadde større tro på seg selv, og jeg tror det kan skje.  Han har genuine internasjonale kvaliteter.  Han har en ulik stil i forhold til Michael Owen, Milan Baros og Florent Sinama-Pongolle, men han bringer kraft og tyngde til angrepet.  Det eneste minuset er at han ikke alltid bruker disse kvalitetene i stor nok grad.  Når han får ballen, og utfordrer forsvaret, er han praktisk talt ustoppelig.  Han er en veldig hyggelig fyr.  Han er ikke arrogant, men heller en virkelig lagspiller.

 

Liverpool fortsatt bedre enn Arsenal

Arsenal er i ferd med å skrive historie i en ligasesong hvor man fortsatt er ubeseieret etter 32 kamper.  Liverpools tidligere toppscorer John Aldridge mener imidlertid at The Gunners må vinne noe i Europa før de kan sammenlignes med tidligere storlag i Liverpool:  - Når det er snakk om kvaliteten på den fotballen som Arsenal har vist, så er de på linje med det Liverpool som jeg var så heldig å få spille på.  Men, akkurat som Arsenal ikke kan kalles store nå, kan heller ikke de røde fra ’88 smykke seg med den betegnelsen siden vi ikke var involvert i Europa.

- Bare lag som har greid den største testen kan kalles for store.  Det er derfor jeg alltid regner de Liverpool-lagene som vant E-Cupen på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet for de største  Det betyr samtidig  at Arsenals mislykkede forsøk i å holde det gående i alle turneringer også har hindret dem i muligheten til å gå over i historien som et at de virkelig store lagene.