Liverpool må vinne - eller så vil kapteinen forsvinne

Det er kaptein Steven Gerrards ultimatum til Liverpool. Klubbens manager, Rafael Benitez, er stinn av selvtillit foran kveldens thriller av en kamp.

Steven Gerrard sier han kan komme til å skifte klubb til sommeren dersom Liverpool ikke oppnår suksess denne sesongen.
- Jeg er en vinner og jeg vil vinne ting. Innen jeg er 35 år gammel vil jeg ha sikret meg en store familie og en stor samling medaljer, som jeg kan vise fram for barna mine, sier Gerrard.
Han gjentar at han helst vil oppleve suksess i Liverpool, men sier at han kan bli nødt til å søke seg andre steder.
Om hvorfor han valgte bli i sommer, sier han at han ønsket å gi Liverpool en sjanse.
- Men jeg kan ikke vente mye lenger. Jeg vil være 25 år til sommeren, og da har jeg bare fem-seks år igjen på toppnivå. Da kan jeg ikke vente tre-fire år på at Liverpool skal bli et suksessfullt lag igjen, mener Liverpools kaptein.
Han føler seg i en svært presset situasjon.
- Hvis jeg går, vil noen fans forstå, mens andre supportere vil bli sinte og snu seg mot meg. Jeg gjentar at jeg helst ønsker å vinne med Liverpool. Men neste sesong ønsker jeg å være ordentlig involvert i kampen om seriegullet, sier "Stevie G".
Akkurat når er det likevel Champions League og kveldens kamp som teller. Det er en enormt viktig kamp, for det Liverpool risikerer, er nemlig en "katastrofe", mener Steven Gerrard.
- Uefacupspill vil være en katastrofe for meg personlig og for klubben. Denne cupen har vi vunnet før, men den spiller annenfiolin i forhold til Mesterligaen. Jeg er ikke fornøyd med nest best, fastslår Gerrard.

- Vi vinner
Med dette legger kapteinen ekstra press på Rafael Benitez og hans lag foran møtet med Olympiakos i kveld. Videre avansement i Champions League er en forutsetning for at årets europacupeventyr kan stemples som en suksess. Liverpools spanske manager er likevel stinn av selvtillit, og han uttaler seg slik før det hele braker løs:
- Jeg er sikker på å vinne. Det er sjelden at en føler sånt før en kamp, men denne kampen er spesiell. Vi må tenke sånn. Innstillingen vår er å score mer enn ett mål. Jeg håper at fansen støtter oss skikkelig, for denne kampen er så utrolig viktig for klubbens framtid, understreker Benitez.
Uttalelsen står i stil med flere av de spillere har gitt de siste dagene. Liverpool FC fokuserer tydeligvis fullt og helt på å vinne - og ingenting annet.
Milan Baros meldes ellers klar til kampstart, som er kl. 20.45. Kampen sendes på TV3, men vi følger den, som vanlig, her på liverpool.no. Dersom du er så uheldig å være på farten midt under denne thrilleren, anbefaler vi vår sms-tjeneste. Send i så fall meldingen LFC LIVE START til nummer 2180 (kr. 3,- per mottatt melding).

Sami ønsker ny kontrakt
Sami Hyypiäs kontrakt løper ut om 18 måneder. Til den finske avisa IS Urheilu sier stopperen at han gjerne underskriver en ny avtale.
- Jeg vil bli hvis klubben fortsatt ønsker meg, sier Hyypiä.

Crewe interessert i "Semmy"
Jon Otsemobor avslutter i disse tider et låneopphold til Crewe Alexandra. Klubben er imidlertid så fornøyd med Liverpool-spilleren at de ønsker å signere ham på fast basis. Crewe, som er en vennskapsklubb av Liverpool, er optimistiske i forhold til å få til en avtale med de røde. I så fall er det bare avtalen med spilleren som gjenstår.