Løfter blikket mot Leicester

Gérard Houllier ønsker å glemme gårsdagens kamp og ser heller frem til søndagens viktige ligakamp mot Leicester. Regelendring for seeding til E-Cupen favoriserer mindre klubber.

På vei hjem fra Marseille uttaler Houllier at laget hans ønsker å riste av seg skuffelsene fra å bli utslått av UEFA-Cupen raskest mulig. Nå rettes blikket mot de ni gjenstående ligakampene, og ikke minst søndagens oppgjør på Walkers Stadium.

- Jeg har bedt spillerne om å glemme gårsdagens kamp og heller se fremover mot de utfordringene som venter i ligainnspurten. Jeg var stolt av måten de spilte på mot Marseille, spesielt etter vi ble redusert til ti menn. Dommeren gjorde noen feilaktige avgjørelser, men jeg følte likevel at vi kunne ha lurt inn et mål på slutten. På mange måter var det ikke vår kveld. Nå gjelder det å komme ovenpå igjen og legge all frustrasjon til side og gjøre jobben som er forventet av oss i ligaen.

Bunn mot topp
Søndag klokken 16.00 møtes det fjerde beste og det fjerde dårligste laget i Premier League. Leicester har tidligere denne sesongen markert seg med å gå ni kamper på hjemmebane uten seier. Ingen andre lag kan vise til tilsvarende tall, selv om klubben faktisk ikke har tapt på de fem siste. Med en seier og fem uavgjorte kjemper ”The Foxes” om å overleve i ligaen. For Liverpool er bare seier godt nok, og kanskje tar de sin første ”double” denne sesongen etter å ha vunnet oppgjøret på Anfield mot Leicester i høst. Merseysiderne har imidlertid kun tatt tre poeng av de femten sist på bortebane. Siste seier kom faktisk 7. januar da vi slo Chelsea.

 

Regelendring i Europacupene

På styremøtet i Dublin tidligere i uken vedtok UEFA å endre seedingregelverket for Champions League og UEFA-Cupen. Hittil har rankingpoengene blitt opparbeidet fra klubbens egne poeng samt halvparten av nasjonspoengene. Dette har vært en fordel for de største klubbene i Europa som inntil nå har kunne ”stole” på at andre klubber fra samme land ”hjelper” dem, hvis de selv ryker tidlig ut. Etter en kveld hvor profiler som Roma, Barcelona og Liverpool røk ut av UEFA-Cupen før kvartfinalen, er det verdt å merke seg at kun 33 % av nasjonalpoengene fra nå av skal plusses på, mot 50 % tidligere. Endringen vil gjelde fra og med neste sesong, men får imidlertid ikke tilbakevirkende kraft.