Luzi blir klar til lørdag

Liverpool FC melder i ettermiddag at Patrice Luzi blir å finne på reservebenken lørdag. Dobbelt jubileum for Carra. Houllier fokuserer på å kontrollere nervene.

Luzi spilleklar til Fulham

Liverpool FC har i ettermiddag avvist at klubben har et keeperproblem til lørdagens kamp mot Fulham, og Patrice Luzi skal være i stand til å ta plass på reservebenken til den viktige Premier League-kampen trass i at han pådro seg en skade i gårsdagens reservelagskamp mot Sunderland. Det var en fingerskade som gjorde at den franske keeperen måtte kaste inn håndkledet i går kveld, men en røntgenundersøkelse i dag skal ha vist at det ikke dreier seg om en bruddskade som først fryktet. Dermed tyder alt på at Luzi tar sin vante plass på benken, og at de røde slipper å sette sin lit til unge Paul Harrison som reservekeeper.

Dobbeljubileum for Carragher

Lørdag kan for øvrig bli en merkedag for Jamie Carragher. Dersom han som forventet blir å finne i startelleveren, gjør han sin 200.ligakamp for de røde, og samtidig er dette også scouserens 300. offisielle kamp totalt sett.

GH: - Spillerne må beholde fatningen

Manager Gérard Houllier påpeker viktigheten av at spillerne beholder konsentrasjonen, roen og fatningen foran lørdagens svært viktige kamp mot Fulham. Houllier har en stor jobb foran seg med å løfte moralen og teamspiriten på Anfield i etterkant av det forsmedelige tapet for Charlton.

- Vi må forsikre oss om at vi ikke opptrer som nervebunter i de siste få kampene. Det vi trenger nå er mer kreativitet. Vi må skape flere sjanser, og vi vet vi er i stand til det. Nå handler det kun om resultater og poeng. Underholdningen og den gode fotballen får komme i andre rekke, sier Liverpool-manageren i forkant av Fulham-oppgjøret.

- Vi må heve spillet vårt nå. Jeg tror fortsatt at vår siste kamp mot Newcastle vil bli helt avgjørende for hvem som stikker av med fjerdeplassen. Newcastle har en kamp til gode på oss, men de er fortsatt med i UEFA-cupen, og vil få en tøff terminliste i sesongavslutningen. De må ut i europacupkamper i forkant av viktige kamper i ligaen. Det kan tappe de for krefter. Selv må vi gjøre det beste ut av de kampene vi har igjen, legger han til.

Duo på prøve i Bournemouth

De frigitte Liverpool-juniorene Adam Flynn og Andrew Wright er for tiden på prøvespill i Bournemouth, og skal i kveld prøve å vise seg frem i en reservelagskamp mot Cheltenham Town. Klarer de å imponere tilstrekkelig kan det vanke profesjonelle kontrakter hos sørkyst-klubben for duoen.

Kezman til Birmingham?

Britisk presse skriver i dag at Liverpool-target Mateja Kezman hos PSV Eindhoven skal være på vei til Birmingham. Midlands-klubben skal ha kommet med et konkret bud på den serbiske spissen, og budet skal etter sigende være i størrelsesorden £6,5 mill. Ryktene vil ha det til at den nederlandske klubben er villige til å godta dette budet.

Minnegudstjeneste i morgen

I morgen er det årsdagen for Hillsborough-ulykken, og som vanlig vil Hillsborough Family Support Group organisere en minnegudstjeneste på Anfield for å minnes fansen som døde på Hillsborough 15.april 1989. Gudstjenesten vil som før bli holdt foran The Kop, og dørene åpner klokken 14.00 engelsk tid. Familiene til de døde vil finne sine plasser en halv time senere, og øvrige som ønsker å ta del i gudstjenesten er således anbefalt å innfinne seg senest 10 minutter før den tid. Selve gudstjenesten starter kl. 14.45 engelsk tid, og hele seansen er ventet å vare i 45 minutter. Det vil bli tent et lys for alle som døde, og navnene til de omkomne vil bli lest opp. Det vil også være et minutts stillhet fra kl. 15.06. Seremonien vil bli avsluttet med allsang av You’ll Never Walk Alone. Gudstjenesten er åpen for alle.

Liverpools beste

Fansen har på Liverpools offisielle hjemmeside stemt på Liverpools beste spiller i kampene mot Blackburn, Arsenal og Charlton. Mot Blackburn vant Michael Owen avstemningen foran Emile Heskey. Steven Gerrard, El-Hadji-Diouf og Harry Kewell var den videre rekkefølgen. Mot Arsenal ble Steven Gerrard stemt fram som bestemann. Her var den videre rekkefølgen Michael Owen, John Arne Riise, Harry Kewell og Sami Hyypiä. Kaptein Gerrard ble også stemt fram som bestemann mot Charlton, fulgt av John Arne Riise, Jerzy Dudek, Michael Owen og Vladimir Smicer.

Staben som jobber for liverpoolfc.tv har også valgt sin bestemann mot Arsenal. Det ble John Arne Riise. Her ble rekkefølgen på de neste plassene Steven Gerrard, Michael Owen, Jerzy Dudek og Sami Hyypiä. Mot Charlton valgte de Steven Gerrard som de rødes fremste, fulgt av Vladimir Smicer, Michael Owen, John Arne Riise og Milan Baros.

Dawson ikke til salgs

Nottingham Forest-manager Joe Kinnear skal i dag ha uttalt at Liverpool-target Michael Dawson ikke er til salgs for noen pris i sommer. Kinnear er sitert på at den unge stopperen vil være ryggraden i Forest-forsvaret i mange år ennå.

Free transfer for Redknapp

Den tidligere Liverpool-kapteinen Jamie Redknapp kan bli gitt fri transfer av Tottenham til sommeren, i følge britiske aviser i dag. Redknapp var svært skadeforfulgt i Liverpool, og situasjonen har slett ikke blitt bedre i Spurs. Derfor er det lite trolig at London-klubben vil benytte sin opsjonsrett på å tegne en ny toårskontrakt med spilleren.