Må score mot Marseille

Liverpool må enten vinne eller spille uavgjort mot Marseille i kveld. De må uansett score mål! Franskmennene satser på samme taktikk. John Welsh brakk foten.

Manager Houllier vet hva han går til på Stade Velodrome i kveld. Liverpool må score og vinne eller score minst to mål og spille uavgjort. Med fordel av bortemål fra Anfield kan Marseille tillate seg å legge seg bakover og spille for et ”resultat”. Det passer nok ikke helt franskmennenes spillestil, og lagets trener, Jose Anigo, sa på gårsdagens pressekonferanse at taktikken blir uforandret. I så fall betyr det et Marseille som tør og våger relativt mye fremover. På Anfield stod de høyt fra avspark og presset ballfører langt inne på vår banehalvdel. De var også aggressive i gjenvinningsfasen og spissene aldri redd for å utfordre. Trolig vil de justere seg litt, men laget har for vane å score og slippe inn en del mål. Derfor kan kveldens oppgjør bli målrikt. Statistikken viser at Liverpool kun har gått av banen en gang i løpet av de ti siste bortekampene uten å score. Dette er vår siste sjanse til å vinne en pokal denne sesongen.
Liverpool må fortsatt klare seg uten spillere som Finnan, Le Tallec, Kirkland, Diao og Smicer. Carragher og Owen vil spille sin 50. kamp for de røde i E-Cup sammenheng.

 

Cascarino spår en ”het" kveld

Tony Cascarino vokste opp som Liverpoolsupporter og har også en fortid som spiller for Marseille. Han advarer engelskmennene om den mottakelsen de kommer til å få når de løper ut på banen. – Du vil ikke finne mer fanatiske hjemmesupportere enn i Marseille. De har rykte for å være de ”beste” supporterne i hele Frankrike, legger han til. Iren sier videre at han aldri har spilt på en bedre bane eller foran bedre supportere. Cascarino følger fortsatt med i hva som skjer i fransk fotball. Han mener Liverpool har en fair sjanse, men at de må løfte spillet sitt og utnytte de sjansene de får. – Liverpool har ikke råd til å spille middelmådig fotball mot et aggressivt hjemmelag. De må spille bedre enn de gjorde i den første kampen og må også ta godt vare på sjansene som kommer. Marseille har ikke spilt spesielt bra denne sesongen, og bør være et lag de røde kan vinne mot.

Som en kjenner av fransk fotball er ikke Tony spesielt imponert over de franske spillerne Houllier har bragt til Anfield. – Noen av dem har jeg selv spilt i mot, og for å være ærlig mener jeg et par av dem kun har prestert litt over gjennomsnittet i en dårligere liga enn Premier League. Han er likevel full av lovord om Cissé. – Dette er en skikkelig stjerne. Hvis Liverpool får ham har de gjort et bra kjøp. Et hardt skudd og en fart som vil knuse de fleste har imponert meg, innrømmer mannen med Irlands største samling av ”caps”.

 

Welsh brakk foten

Etter å ha hinket av banen etter kun 14 minutters spill mot Runcorn tirsdag, viser det seg nå at midtbaneterrieren John Welsh (bildet) har brukket foten. Unggutten er dermed ute i minst en måned. Welsh har hittil spilt tre kamper for de røde.