Målfattig på Highbury?

Det blir ofte hardt og jevnt når Arsenal v Liverpool spilles. Viktig påske for Liverpool. Fire mål av Steven Gillespie. Stephen Warnock vil ha klarhet i fremtiden.

Arsenal v Liverpool

Kl 13.30 i dag innledes påskeprogrammet nord i London.  Liverpool gjester Highbury, og hvis en skal tro historien blir det hardt, jevnt, og med få scoringer.  På de siste ti sesongene har det kun blitt scoret 13 mål i disse oppgjørene.  De helrøde har en bra statistikk med fire seire, fire uavgjort og to tap borte mot den nåværende ligalederen, men en må tilbake til 1999/00 for å finne siste trepoenger.  Da scoret Titi Camara kampens eneste mål.

Det har også vært nok med røde og gule kort i disse kampene, og en husker for eksempel et tidlig oppgjør i 2000/01, hvor tre spillere ble utvist(McAllister, Hamann, Vieira).  Manager Gérard Houllier legger da også vekt på at det fysiske blir viktig i dag:  - Det kommer til å bli en fysisk kamp, det er det alltid.  For å kjempe på lik linje med dem må du kjempe med dem fysisk, da de bokstavelig talt er sterke.  Dette er noe du må være klar over, men samtidig må alle spille opp mot sitt beste.  Du behøver å være i fysisk toppform, og fullt konsentrert.  Vi spilte bra mot Blackburn, men en må kunne si at motstanden på Highbury vil bli noe helt annet.

- For oss er det et spørsmål om tro og selvtillit.  Spillerne er virkelig innstilt på å greie fjerdeplassen, og de vet at de har et knepent forsprang på Newcastle.  Vi skal også spille mot dem hjemme, i likhet med Charlton, og vi møter Birmingham borte.  Dette er veldig viktige kamper for oss nå.

Liverpool starter altså påskens ligaprogram.  Av de hardeste konkurrentene om 4.plassen spiller også Newcastle mot Arsenal, men hjemme på St. James’ Park søndag 11/4.  Birmingham møter Manchester United(hjemme 10/4) i TV-kamp og reiser også til Portsmouth(12/4).  Charlton er vertskap for Portsmouth 10/4, og tar altså turen til Anfield 12/4.  Hvis vi også tar med Aston Villa møter de Bolton borte(10/4) og Chelsea hjemme(12/4).

Arsenal v Liverpool sendes direkte på Canal+ BLÅ, og du vil selvsagt kunne følge kampen hele tiden her på liverpool.no hvor vi vil ha egne rapporter og spillervurderinger.

 

Gillespie imponerer

Steven Gillespie prøvespilte onsdag på reservelaget til Bristol City.  Scouseren var ikke snauere enn at han scoret fire mål i 8-1 seieren mot Oxford.  Manageren til hjemmelaget, Danny Wilson, la etter kampen ikke skjul på at man var interessert i å skrive kontrakt med Gillespie, men han forventet at Bristol City ikke var den eneste klubben som jakter på signaturen til angriperen.

Mark Jones, også junior i Liverpool, spilte i den samme kampen som Gillespie.  Adam Flynn, som er blitt frigitt av Liverpool, prøvespiller for tiden hos Cardiff, etter at han og Andy Wright nylig var i Bournmouth i samme ærend.

 

Warnock ønsket av Coventry

Steven Warnock(bildet), som har vært på utlån til Coventry City hele denne sesongen og også blitt kåret til årets spiller på Highfield Road, håper at han snart kan få en avklaring angående sin videre fotballkarriere.  Den allsidige venstrebente spilleren er ferdig med sin kontrakt i Liverpool FC etter denne sesongen, og han ønsker et møte med manageren for å høre om han har noen fremtid på Anfield:  - Jeg har prøvd å organisere møter, men det har vært vanskelig å få til.  Enten har manageren vært utenlands, eller så har jeg vært opptatt med trening eller kamper.  Forhåpentligvis kan dette bli løst i løpet av de nærmeste par ukene.  Erik Black(manager i Coventry) har fortalt meg at han ønsker at jeg skriver under for dem, men ingenting kan gjøres fordi jeg vet ikke hvordan situasjonen er i Liverpool.