Manageren krever mer mål

- Vi må score mer, sier Gérard Houlier, som tror tanken på Dibril Cissé vil motivere hans spisser. Manageren får ros fra ex Liverpool-keeper, mens Blackburns manager klør etter å vinne i morgen.

- Vi er gode til å skape sjanser, men ikke like flinke til å omsette dem i mål, sier Gérard Houllier.

Det krever han nå at gjøres noe med – til tross for at Michael Owen neppe spiller mot Blackburn (han skal gjennom en sein test). Dermed er det duoen Emile Heskey og Milan Baros, med til sammen seks mål denne sesongen, som skal sørge for nettkjenningene.

- Når det gjelder skudd på mål er vi antagelig på toppen av ligaen. Likevel er vi ikke i nærheten når det gjelder antall scorede mål. Nå må begynne å la sjansene telle, krever manageren.

 

Sunn konkurranse

Om ikke det å score mål og hjelpe laget i seg selv skulle være motivasjon god nok, foreslår Houllier at spissene henter inspirasjon i Dijbril Cissés siste uttalelser om at han kommer til Liverpool til sommeren.

- Uttalelsen var en utfordring til de andre spissene. De kan reagere på to måter: ved å forlate Liverpool til fordel for en mindre klubb hvor de får spille fast eller, som ordentlige toppspisser vil gjøre, de kan bli og ta utfordringen. Alle gode spillere ønsker at andre gode spillere skal slutte seg til laget. Jeg har ikke behov for spillere som er redd for konkurranse, slår Gérard Houllier fast.

 

Ros til Houllier

De store utskiftingene av spillere etter Gérard Houlliers inntreden har sørget for at det finnes ex Liverpool-spillere i mange andre klubber. Så også hos morgendagens motstander, Blackburn. Den amerikanske keeperen Brad Friedel ble solgt av Houllier i år 2000, men har likevel bare godt å si om franskmannen.

- Han gjorde mye rett. Da jeg kom til Liverpool ble jeg overrasket over at man forsøkte å leve på storheten som ligger i navnet. Houllier forandret på det, og arbeidsmetodene ble mer slik de skal være i en storklubb, forteller Friedel, som omtaler Houllier som en «arbeidsnarkoman».

 

Desperat Souness

Manager Graeme Souness er en annen Blakburn-personlighet med «Liverpool connection» som kommer til Mersyside i morgen. Som Liverpool-sjef opplevde han ikke akkurat stor suksess på Anfield, men det ønsker han seg svært gjerne for i morgen, og mon tro ikke også av personlige grunner...

- Graeme vil gjerne vinne denne kampen, det er helt sikkert. Hvis han kunne plukke ut et Premier League-lag vi skulle slå, ville det nok vært Liverpool, røper Blacburn assistentmanager Tony Parkes om sin sjef.

 

Liverpool-Blackburn på TV?

Kampen skal visstnok sendes i opptak på den nederlandske kanalen RTL5 fra klokka 17:00. Utestedet Bohemen i Oslo er et av få steder som kan tilby den kanalen. I tillegg kan det være mulig å se kampen på internett – se  http://www.soccerstreams.com/upcoming.asp. For øvrig vil liverpool.no oppdatere direkte fra kampen, som vanlig.