Markus Babbel reiser hjem

Liverpool selger Markus Babbel til Vfb Stuttgart, mens Salif Diao vil kjempe for en plass i stallen. Danny Murphy liker Rafael Benítez’ harde treningsøkter. Byrådsleder antyder stadiondeling.

Markus Babbel gjennomgår senere i dag en medisinsk test i Tyskland. Dersom den går i orden, kan tyskeren regnes som solgt til Vfb Stuttgart, for forhandlingene er allerede i ferdige. Forsvareren har tidligere uttalt at Liverpool er hans førstevalg, så salget signaliserer at Rafael Benítez ikke har villet satse på 31-åringen. Den tidligere Bayern München-spilleren spilte en viktig rolle i Liverpool trippeltriumf, men fikk så et kraftig tilbakeslag i form av sjelden muskelsykdom. Mens han fortsatt lå i sykesenga fikk han en ny kontrakt med Liverpool, som ville løpt til 2006, men forrige sesong ble han likevel sendt på utlån til Blackburn.

 

Salif Diao satser videre

Salget av Markus Babbel vil ikke legge noen demper på de mange spekulasjonene om at en ny midtstopper vil være blant Rafael Benítez’ kjøp i sommer. Hvis han ønsker det, har han likevel en kandidat som er i stallen allerede, nemlig Salif Diao. Senegaleseren sier klart ifra om at han har til hensikt å kjempe for en plass på laget.

- Jeg har lest alle ryktene om at jeg skal være på vei til Portsmouth, St. Etienne og Espanyol, men selv har jeg ikke hørt noen ting. Manageren har sagt at vi bare må jobbe hardt på trening, så skal han ta sine avgjørelser etter hvert. Det er akkurat det jeg tenker å gjøre, jeg vil bevise at jeg er verdig en plass i stallen, sier Diao, som egentlig er defensiv midtbanespiller.

 

- Glad for hardtrening

For å vise seg verdig en plass i Rafael Benítez’ framtidsplaner, må det massiv arbeidsinnsats til. Dette er noe Danny Murphy har fått merke etter en uke på treningsfeltet, men han liker de tøffe treningene.

- Jeg har fått trent muskler som jeg sannsynligvis aldri har brukt før. Det er tøft, ja, men det er bra, for det vil antakelig betale seg på sikt, tror Murphy.

Midtbanspilleren, som slet forrige sesong etter å ha storspilt sesongen før det, mener den nye manageren og hans medhjelpere har klart seg bra.

- De har passet inn på Melwood som en and på vannet. Jeg har ikke hatt noen personlig samtale med manageren ennå, men han har snakket til oss som en gruppe. Han virker åpen, vennlig og snakker godt engelsk, kan Danny Murphy fortelle.

Om sine egne framtidsutsikter er han akkurat så usikker som en spiller bør være etter et managerbytte. Men Murphy har studert Valencia og sett at Benítez synes å like hardtarbeidende midtbanespillere som kan å behandle en ball.

- Jeg liker å tenke at jeg faller under begge disse kategoriene, sier Murphy.

- Så da er det vel bare å trene hardt og forsøke å unngå skader. Mye annet kan jeg ikke gjøre, sier den tidligere Crewe-mannen.

Avviser stadiondelings-uttalelser
Liverpools byrådsleder, Cllr Mike Storey, antydet i går en 60 prosents sannsynlighet for at Liverpool og Everton deler stadion i framtida. I følge politikeren er klimaet mellom de to klubbene varmere enn noen gang tidligere.

- Jeg har alltid ønsket det, for det gir mening, økonomisk sett. Dette vil igjen frigjøre midler til kjøp av nye spillere, påpeker Storey.
- Selvfølgelig vil det alltid være noen som mener dette er utenkelig, men kanskje er det på tide å tenke det utenkelige. Det er styrene til de to klubbene som skal avgjøre, men det gjør meg optimistisk at de ser ut til å ha nærmet seg hverandre, sier byrådslederen.
Fra Liverpool FCs hold, derimot, blir de nye uttalelsene møtt med overraskelse.

- Så vidt vi vet har det ikke skjedd noen endringer i standpunkt, er beskjeden fra Anfield.
- Nå er det på tide at det blir en slutt på snakket om stadiondeling, slår LFCs styreformann, Rick Parry, fast. LFCs søknad om byggetillatelse for egen stadion vil ventelig bli behandlet av byrådets plan-etat i løpet av noen uker.

 

Selvkritisk Kewell

Harry Kewell var kanskje den spilleren det ble stilt aller størst forventinger til forrige sesong. Særlig derfor ble det svært tydelig da han ikke innfridde.

- Mange vil kanskje mene at jeg gjorde det ok forrige sesong, men for meg er ikke det godt nok. Jeg vil alltid bli bedre. Denne sesongen vil jeg spille en viktig rolle og gi store bidrag til laget, lover australieren.