Mellor og Foy scoret da reservene vant

Liverpools reservelag slo i kveld Sunderland 2-0 på fremmed gress. Neil Mellor og Robbie Foy var målscorere i 2.omgang. Florent Sinama-Pongolle og Salif Diao spilte hele kampen.

Det var to unge lag som møttes i nordøst.  Vertene startet med Marcus Stewart og Jeff Whitley, men disse ble byttet ut ved pause.  Hos Liverpool spilte Salif Diao hele kampen som sentral midtbanespiller, mens Florent Sinama-Pongolle fikk 90 minutter på topp.  David Raven og Carl Medjani spilte i forsvaret, begge juniorlandslagsspillere for henholdsvis England og Frankrike.  Allsidige Raven var denne gang plassert på venstrebacken.  Medjani var for øvrig lagets kaptein.

Sunderland hadde en ball i stolpen i hver omgang, men totalt sett var det en meget fortjent seier til Liverpool som hadde brorparten av banespillet og de fleste sjansene.  Sinama-Pongolle dannet et spennende spisspar sammen med Neil Mellor, og de hadde nær skaffet de røde ledelsen etter en drøy halvtime.  Alnwick reddet imidlertid forsøket fra Mellor.  Patrice Luzi måtte forlate banen etter 28 minutter med en håndskade, og unge Paul Harrison kom inn mellom stengene.

Liverpool gikk opp i 1-0 etter 52 minutter.  Sinama-Pongolle tok et kjapt frispark, og Neil Mellor satte ballen i mål med en sikker avslutning.  Det var 21-åringens femte mål på to kamper, og han er dermed delt toppscorer for reservene denne sesongen.  Unggutten Danny Guthrie(bildet) hadde to gode forsøk midtveis i omgang, etter forarbeid fra Florent Sinama-Pongolle, men keeper reddet ved begge anledningene.  Guthrie hadde en meget positiv kamp, hvor han startet i midten og siden ble flyttet ut på høyrekanten i bytte med Darren Potter.  Mellor gikk av banen etter 65 minutter med en ryggskade, men det virket ikke å være alvorlig.

Robbie Foy gikk da fram i angrepet og den skotske U21-spilleren punkterte kampen etter 73 minutter.  Et knallende skudd med venstra gikk i nettet etter at Potter og Guthrie hadde gjort forarbeidet.  Foy kunne scoret et mål til, men avsluttet i nettveggen etter at Sinama-Pongolle hadde skapt muligheten.

Hos Liverpool var midtstopperparet Zak Whitbread og Carl Medjani de beste i forsvaret, mens Foy, Mellor og Sinama-Pongolle var bra fremover på banen.  Det positive overraskelsen var likevel Danny Guthrie.  Midtbanespilleren blir 17 år først til søndag, men var kanskje Liverpools aller beste i denne kampen.

Liverpool:  Luzi (Harrison 28), Otsemobor, Raven, Medjani, Whitbread; Guthrie (Townley 90), Diao, Potter, Foy; Sinama-Pongolle, Mellor (Wilkie 65).  Reserver: O’Donnell, Noon.

Sunderland:  Alnwick, A. Smith, Taylor, Clark (Christensen 36), Dodds, Toft, Whitley (Smith 45), Leadbitter, Kingsberry, Flynn, Stewart (Ryan 45)