Midtstopper ønsket

Ifølge britisk media ønsker Liverpool å styrke midtforsvaret foran neste sesong, og Philippe Mexes er øverst på handlelisten. Mellor er ikke toppscorer. LFC en plass ned etter forandring på UEFA-ranking.

Mexes kan tenke seg England

Engelske aviser skriver i dag at ved siden av det ventede kjøpet av spissen Djibril Cissé så har Liverpool øyemerket en ny midtstopper foran neste sesong.  Den manglende farten til paret Hyypiä og Henchoz har blitt mer merkbart etter hvert som Houllier har prøvd en mer offensiv spillestil, og manageren skal jakte på spillere med mer tempo og som også kan spille seg ut av forsvaret.

Jean-Alain Boumsong var ventet å havne på Anfield innen 2004/05, men franskmannen havner isteden i Glasgow Rangers.  Nå tror man at hans makker i Auxerre, den elegante 22-åringen Philippe Mexes, kan være spilleren som Liverpool FC har satt øverst på sin ønskeliste.  Spillerens agent, Oliver Jouanneaux, bekrefter at engelsk liga kan være aktuelt som nytt arbeidssted for den høye stopperen:  - Auxerre har fortalt oss at Philippe vil bli solgt til sommeren.  Det har vært rapporter som sier at Philippe ønsker å reise til Spania, men det er ikke sant.  Etter at jeg har snakket med ham tror jeg at den engelske fotballen vil passe ham bedre.  Han vil få mer tid til å spille, noe han er god til.

- Han vil forvente å spille for en god klubb i Champions League, men det viktigste er hva klubben og manageren sier til ham.  Vi vet ikke hvor han kommer til å gå, men vi vet hvem som har holdt ham under oppsikt.

Andre midtstoppere som kan være aktuelle for Liverpool er Daniel van Buyten(26) og Michael Dawson(20).  Van Buyten har imponert under sitt låneopphold i Manchester City, og selv om City ønsker å skrive en permanent avtale det er ventet at flere storklubber står klare til snappe ham fra Marseille til sommeren.  Dawson hos Nottingham Forest blir regnet som øyrikets største midtstoppertalent, og skal ha blitt fulgt av Liverpool gjennom lengre tid.  Etter det liverpool.no erfarer er William Gallas(26) også en mann man gjerne kunne tenkt seg på Anfield.  Hvorvidt semifinalist i Champions League, Chelsea, er villig til å gi slipp på ham er et annet spørsmål.

 

Mark Smyth med flest mål

Liverpools egen hjemmeside, og også andre nettsteder, hevdet i går at fire mål av Neil Mellor mot West Bromwich gjorde ham til delt toppscorer for reservene denne sesongen.  Ifølge våre tall er det feil.  Mark Smyth står bokført med fem fulltreffere etter mål mot Middlesbrough, Aston Villa, Bolton(2) og Blackburn.  Det er nok likevel få som er villig til å satse penger på at Mellor ikke vil klatre til topps på denne lista i løpet av de tre gjenværende kampene som er i reserveligaen.

Mark Smyth er for øvrig skadet om dagen, sammen med Andy Wright, i en periode hvor disse to spillerne prøver å finne seg en ny klubb etter å ha fått beskjed fra Liverpool om at de blir frigitt etter sesongen.  Steven Gillespie er i samme situasjon, og vil denne uka trene med Bristol City etter å ha vært hos West Ham forrige uke.

 

Liverpool nr.10 hos UEFA

Fra og med neste sesong vil UEFA innføre et nytt system, hvor det blir lagt mindre vekt på nasjonskoeffisienten når klubbenes rankeringer blir satt opp.  Tidligere har hver klubb kunnet bokføre 50% av nasjonspoengene, mens man nå tar med seg 33% av de poengene som er blitt oppnådd gjennom de fem siste årene i E-Cupene.  I praksis betyr det altså at klubber fra de litt mindre nasjonene får bedre muligheter til å hevde seg på rankingen, og der igjen få muligheter til bedre seeding.

For Liverpool synes dette å få liten praktisk betydning i første instans.  Ved den nye utregningen faller med ned fra 9. til 10.plass, siden Porto nå passerer de helrøde.  Den eneste klubben for øvrig som synes å ha en mulighet til å klatre forbi i løpet av sesongen er Inter, dersom italienerne har suksess i UEFA-Cupen.  I forhold til en mulig seeding i neste års Champions League virker det som om alle klubbene foran Liverpool skal greie minst kvalifisering til Mesterligaen.  Gruppespillet i Champions League består av 32 klubber og hvor de åtte øverst rankede blir toppseedet, lagene plassert 9-16 satt i neste seedingsgruppe etc.  Disse klubbene er høyere ranket enn Liverpool pr. i dag:  Real Madrid, Barcelona, Valencia, Manchester United, Bayern München, Arsenal, Milan, Deportivo og Porto.

Rankingen som Liverpool har ved slutten av 2003/04 vil gjelde for alle trekninger til neste sesong.  Foran denne sesongen var man nr.11 på listen til UEFA.