Milan Baros kan rekke Olympiakos

Rafael Benitez bekrefter at Milan er tilbake i trening, og at han kan bli spilleklar allerede til neste uke. Antonio Nunez starter mot Tottenham, og Steven Gerrard er også aktuell.

Toppscorer snart tilbake

Etter en første diagnose om at Milan Baros ville være ute i 3-4 uker, etter at han strakk hamstringen i en landskamp for Tsjekkia 17.november, kom det antydninger om at en måtte regne med minst en måneds opphold for Liverpools toppscorer.  Nå viser det seg heldigvis at den første antagelsen synes å være mest riktig.  Milan er nemlig i gang ute på treningsfeltet og manager Rafael Benitez utelukker ikke at han kan bli klar til neste ukes avgjørende kamp mot Olympiakos i gruppespillet av Champions League:  - Baros har begynt løpetrening igjen og kan bli klar til spill innen åtte dager.  Hvis alt går bra, er det en mulighet.  Jeg vet at Milan tenker på kampen mot Olympiakos.  Det er kampen han har som mål for et comeback.

- Det vil være bra for oss hvis han greier det, men vi kan bare vente og se.  Jeg ønsker ikke å bruke ham for tidlig og risikere å miste ham i to måneder.

 

Nunes fra start på White Hart Lane

Benitez grubler nå på hvilket mannskap han skal benytte mot Tottenham i Carling Cup til onsdag.  Manageren er ventet å gi ungguttene som har slått så bra fra seg tidligere i turneringen fornyet tillit, men samtidig er man altså kun en kamp fra semifinaler som spilles i midten og slutten av januar.  Ytterligere skadeproblemer gjør at Neil Mellor kan bli en av dem som nå hviles, mens det foreløpig ikke er noe nytt angående Florent Sinama-Pongolle og den skaden som gjorde at han ble byttet ut mot Arsenal.  Manageren bekrefter imidlertid at Antonio Nunez vil starte i London.

- Vi behøver alle de spillerne vi har for øyeblikket.  Vår tropp er ikke stor nok til at vi kan bruke førstelagsspillerne i alle kamper, og hvis vi mister enda en angriper vil det gjøre livet vanskelig for oss, sier Rafa.

- Hvis vi kan vinne denne turneringen med den troppen vi har ville det være glimrende, men vi må først og fremst tenke på Champions League og Premier League.

- Jeg benyttet Nunez på søndag, men av og til når du kommer tilbake bruker du for mye energi for hurtig.  Jeg var litt engstelig for det.  Han er kanskje ingen ”galactico”, men han er en som vil gi oss valgmuligheter.  Han behøver å spille kamper nå.

- Steven Gerrard kan også være aktuell for å spille mot Tottenham, men vi vil sjekke hans fysiske tilstand først.  Hvis det ikke er noen problemer kan det være bedre at han spiller enn at han trener her.  Å spille vil hjelpe ham mer enn å trene for øyeblikket.