Morgan: - Liverpool har avslått mitt tilbud

I en redegjørelse i dag sier Steve Morgan at styret i LFC har avslått hans tilbud om aksjeutvidelse, hvor milliardæren skal garantere for £50M. Ingen kommentar fra Anfield foreløpig.

Morgan har i dag sendt ut en pressemeldig hvor han sier at Liverpool har avslått hans tilbud om emisjon.  Milliardæren, som skal være god for drøyt £300M, står som garantist for et ”meget betydelig beløp”, som er ment for styrking av spillerstallen og hjelp til finansering av et nytt stadion.

 

”Som respons på spekulasjoner i pressen over de siste 24 timer vil Steve Morgan bekrefte at han ikke har gjort et forsøk på å ta over Liverpool Football Club.  Han har imidlertid levert et bindende tilbud om å stå som garantist for en aksjeutvidelse, som vil bringe en meget betydelig tilførsel av kapital til klubben.

 

”Formålet med aksjeutvidelsen er å kunne styrke spillerstallen, og å hjelpe til med finanseringen av et nytt stadion.

 

”Dette tilbudet er blitt avslått av Liverpools styre.  Mr. Morgan avventer nå med interesse styrets finansielle bedømning og strategi.”

 

Beløpet som Steve Morgan står som garantist for skal være £50M, noe som utvilsomt må betegnes som ”betydelig” på et tidspunkt hvor Liverpool FC både sliter for å kvalifisere seg til spill i Champions League og har planer om bygging av nytt stadion.  Det er liten tvil om at klubben kunne hatt nytte av frisk kapital.  Kravet fra Morgan om at formann og eier David Moores må si fra seg sin suverene aksjemajoritet, og at han selv skal ha en plass i styret, synes dog å ha vært for tungt å svelge.

 

Liverpool har foreløpig ikke uttalt seg om kommentarene fra Morgen, men det skal være indikasjoner om at man ikke ser på dette som et formelt tilbudt, men heller en form for eklæring fra klubbens tredje største aksjeholder.