Morgan med bud på LFC?

I følge BBC Radio Merseyside har Steve Morgan lagt inn et bud på Liverpool FC. Anfields tredje største aksjeholder skal være villig til å betale mellom £40-50M for aksjemajoriteten.

Eller flere uker med rykter om oppkjøpsbud fra Thailand skal i følge BBC den lokale mangemillionæren Steve Morgan har lagt inn et bud på mellom £40-50 millioner pund for å ta over kontrollen på Anfield. Morgan vokste opp i Liverpool og skapte seg et navn som entreprenør, men er nå bosatt på en av kanaløyene.
Etter det vi erfarer må det legges mye mer penger på bordet for å ta over kontrollen på Anfield. Mr. Morgan vil imidlertid kunne kreve en plass i styret dersom han går inn med så mye penger.

 

Etter å ha solgt seg nesten helt ut av firmaet Steve Morgan selv bygget opp, skal han ha en papirformue på rundt £300M. Han er kjent fra miljøet rundt klubben gjennom mange år, og spesielt for det dårlige forholdet til dagens formann og eier David Moores. De to har hatt en personlig feide gående gjennom mange år, og det toppet seg på mange måter på årsmøtet i januar da Morgan og hans menn i salen presset Moores til å sette opp et møte mellom partene. – Det er på tide å grave stridsøksa, og hvis du (les: Morgan) ønsker et møte med meg, skal jeg selvsagt sette av tid til det, uttalte Moores den gang.

 

Hvorvidt det har vært møtevirksomhet, og om David Moores seriøst vurderer å selge seg ned, er ikke kjent. Liverpool F.C. har ikke overraskende nektet å kommentere saken.

 

Forrige uke ble det kjent at Thailands statsminister, Thaksin Shinawatra, ønsket å kjøpe rundt 25 % av klubbens aksjer. Over tid har det vært kjent at Liverpool også har mottatt andre bud. Granada, som i dag eier 9.9 % av aksjene, skal være interessert i å selge. Dette som en del av en strategi om å selge seg ut av fotballklubber. Medieselskapet eier en tilsvarende andel i Arsenal.

 

Liverpools aksjer er private og omsettes ikke på børsen. Informasjonsplikten og åpenheten rundt klubbens eierforhold eller forhold som innvirker på eierskapet, er derfor i stor grad fratatt offentligheten. Formann David Moores eier 51 % av aksjene og kontrollerer alt som skjer på Anfield i dag.

 

Her kan du høre innslaget på BBC Radio Merseyside.

(vent ca 20 sek. til nyhetene kommer)