Morgan styrker snart sin posisjon i LFC?

Spekulasjonene vedrørende investeringer i LFC fortsetter. Åge Hareide og Norge har skværet opp med Gérard Houllier etter krangel om John Arne Riise og landslagsspill.

Oppkjøp eller aksjeutvidelse?

Diskusjonen, og spekulasjonene, går høyt etter at både presidenten i Thailand, Thaksin Shinawatra, og Steve Morgan(bildet) skal være villig til å investere tungt i Liverpool FC.  Morgan er den tredje største aksjeholderen i Liverpool med om lag 5%.  David Moores eier klubben med drøyt 50% aksjebeholdning, mens Granada kjøpte 9,9% for £22M for et par år siden.

Fra Thailand heter det seg at Shinawatra ikke skal være ute etter å ta over styringen i klubben, men at han ønsker å betale for å utnytte den ekspertise og de kommersielle muligheter som Liverpool kan bringe til hans land.  Mer spennende er det kanskje angående lokalfødte entrepenøren Steve Morgan, som lenge har ønsket å styrke sin posisjon i forhold til klubben, og som vil ha en plass i styret.

En økonomisk ekspert, med kjennskap til fotballklubbene på Merseyside, uttalte i dag til Sky Sports at han trodde at Morgan heller ønsket en aksjeutvidelse enn at han ville kjøpe direkte fra Moores.  I det første tilfellet ville pengene gå rett til LFC, mens det ellers ville gå rett i lommene til dagens formann.  Ifølge eksperten sirkulerte det i dag om lag 42.000 aksjer i selskapet, og hvor altså Moores eier drøyt halvparten.  Avisene antyder at Steve Morgan skal være villig til å betale et beløp i størrelsesorden £30-40M for å kjøpe seg selv større og da samtidig svekke posisjonen til David Moores.  Det er neppe aktuelt at Morgan vil greie å sikre seg en majoritet alene, men hvis han altså kjøper 25% av Moores vil han bli den største aksjeholderen.

En annen mulighet kan være en aksjeutvidelse på 10-15%, som Morgen kjøper opp, og som vil gjøre at Moores mister sin majoritet.

Liverpool har ansatt det finansielle rådgivningselskapet Hawkpoint slik at klubben, som formann Moores sier, ”skal hjelpe oss til å evaluere de strategiske og økonomiske mulighetene som tilgjengelig i forhold til å utnytte maksimalt det potensial som er i klubben”.

Det er liten tvil om at det er ting på gang angående eierskap og investeringer i Liverpool Football Club, og siste ord er definitivt ikke sagt i denne omgang.

 

Hareide i Liverpool

Åge Hareide og hans assistent Stig Inge Bjørnebye var i helgen i Liverpool for å sjekke formen til John Arne Riise.  Samtidig benyttet Hareide sjansen til å få en samtale med Gérard Houllier.  Houllier var ikke blid da Riise nylig ble skadet under spill for Norge, etter at nordmannen hadde spilt en større del av kampen enn hva han mente var avtalt.  I et intervju med VG sier imidlertid Hareide at man nå skværet opp i dette:  - Jeg har snakket med Houllier, noe som var godt for begge parter.  Vi som styrer med landslaget behøver et godt samarbeid med klubbene.  Han følte at han ikke var informert om situasjonen, og at vi skulle ha ringt ham for å fortelle ham at John Arne hadde spilt mer enn avtalt, og at han var skadet.

- Houllier fikk en skadet spiller tilbake, noe han ikke likte.  Vi fikk en skade i laget akkurat da vi hadde planlagt å bytte ut John Arne, og derfor ble det til at vi ventet litt.  Vi var begge enige om at vi skulle ha ringt, og etter noen kanapeer kunne vi forlate hverandre som gode venner.