Nok et Steve Morgan-bud?

Den lokale forretningsmannen ryktes å forberede et fjerde investeringstilbud. Milan Baros bryr seg lite om toppscorertittelen. Beskjeden Dijbril Cissé. Steven Gerrard roses av romkameraten.

Situasjonen rundt investering i LFC er allerede ytterst uoversiktlig - i hvert fall utad. På toppen av det hele nevnes det nå at den lokale forretningsmannen og Liverpool-aksjonæren Steve Morgan vurderer å komme med et fjerde bud – dette etter å ha fått tre tilbud avslått allerede.

Etter at Thailands statsminister Thaksin Shinawatra trakk sitt investeringstilbud til Liverpool, kom Shinawatras kamerat Paiboon Damrongchaitham på banen og sa at han eller selskapet han er styreformann i, GMM Grammy, vil spytte inn pengene (muligens hjulpet av andre asiatiske selskap og privatpersoner).

Det eneste som synes klart, er at Liverpool trenger å få tilført nye midler for å innfri de lovnadene som sannsynligvis er gitt til blant andre Rafael Benítez og Steven Gerrard.

 

- Toppscorertittel lite viktig

Milan Baros, og kanskje også Vladmir Smicer, spiller i kveld semifinale mot Hellas i EM. Som nevnt i formiddagsnyhetene, ligger Baros svært godt an til å sikre seg toppscorertittelen – uten at han bryr seg noe særlig om det.

- Det er fint å være foran Ruud van Nistelrooy, men jeg bryr meg ikke noe om konkurransen om å score mest mulig mål; jeg vil bare vinne EM, sier 22-åringen sympatisk.

Hvorfor han ikke scoret like mye for klubblaget forrige sesong, forklarer Baros med det langvarige beinbruddet, samt at det «ikke er enkelt å score mål fra benken». Nå nyter han tilliten han har fått på det tsjekkiske landslaget, og håper på noe lignende fra Liverpools nye manager, Rafael Benitez.

- Jeg trenger å snakke med Mr. Benítez, og så må han fortelle meg om han stoler på meg eller ikke, sier EMs kanskje største stjerneskudd.

Vi minner om at dersom Milan Baros scorer i semifinalen i kveld, vil han tangere Michel Platinis rekord på mål i fem etterfølgende kamper i et EM-sluttspill. For øvrig vil liverpool.no bare slutte seg til meldingen som i går ble sendt Baros og Vladimir Smicer fra Liverpool Football Club: «Lykke til!»

 

Beskjeden spiss
Dagens Liverpool-kjøp, Dijbril Cissé, vil ikke sammenligne seg selv med landsmann og Arsenal-spiss Thierry Henry.

- Nei, det ville være en fornærmelse mot ham, sier Ciise beskjedent.

- Folk vil gjerne sammenligne meg med hva han var da han var på min alder, men det er fortsatt lysår mellom oss. Men kanskje har vi hurtigheten til felles, innrømmer Cissé. Ifølge velinformerte Gérard Houllier, er han raskere enn Henry.

- Ellers har vi helt forskjellige måter å spille på, men jeg forsøker å plukke opp ett og annet av det Henry gjør, forteller Liverpool-spissen, som ble utestengt fra EM på grunn av en stygg forseelse tidligere i år.

Han vil bli offentliggjort som nye spiller så snart Rafael Benítez returnerer fra sin korte ferie. Oppkjøringen til den nye sesongen starter om under to uker. Når det gjelder kamp, kan Cissé debutere allerede den 15. juli, mot Wrexham.

 

Roses av romkameraten

Steven Gerrard har fått skryt fra alle kanter etter at han mandag offentliggjorde at han blir i Liverpool. I dag roses kapteinen av en av dem som kanskje står ham nærmest, romkamerat Danny Murphy.

- Steven oppsummerer alt hva Liverpool Football Club dreier seg om. Dessuten er han en spiller som supporterne kan relatere til, på grunn av hvor han er født og hvordan han spiller, sier Murphy.

- Han innrømmet på mandag at han hadde vært i tvil, men han har aldri sagt at han ville bort, minner midtbanekollegaen om.

- Steven er sulten på suksess, og det er godt nytt for klubben at han føler det vil komme i Liverpool, avslutter Danny Murphy.