Ny rolle for Rushie?

Ian Rush kan bli Liverpool-trener på heltid, tror Liverpool Echo. Benitez vil det samme som fansen. Strid om ny regel med innbyttere.

Rush kan avansere

Med fire spanjoler klare til å jobbe med førstelaget er det ventet at Liverpool i alle fall vil sørge for at én i trenerteamet har sterkere røtter i LFC.  Ifølge lokalavisa Liverpool tyder mye på at Ian Rush blir den mannen.  Rushie har en stund jobbet med klubbens angripere på deltid, og Liverpools mestscorende gjennom alle tider har også hatt en posisjon i det walisiske fotballforbundet som trener for et av juniorlagene.  Nå kan det bli aktuelt å la Ian ha sitt virke på Melwood på heltid.

En annen tidligere rød, Mark Lawrenson, antydet for øvrig også i dag at han synes Steve McMahon ville være passende til en slik oppgave.

 

Positiv fotball

Rafael Benitez snakker etter ankomsten til Merseyside om hvor entusiastisk og spent han er foran oppgaven som Liverpools manager.  Han mener også at han står for en fotball som er lik den supporterne gjerne vil ha:  - Jeg har mine egne ideer.  Mine ideer er i tråd med hva supporterne ønsker.  Alle ønsker at vi skal spille hurtig og med en god innstilling.  En skal være aggresiv, men samtidig positiv.  Jeg tror folk ønsker en slik spillestil, og det gjør spillerne også.

- Vi behøver tid.  Alle managere sier det samme.  Du er nødt til å være tålmodig.  Vi har gode spillere.  Cissé er en meget god spiller, og det er Gerrard og Owen også.  Vi har mange spillere med en god mentalitet.

 

Kaos i treningskampene?

FIFA innførte nylig en regel om at man bare kunne bruke maksimalt seks spillere som innbyttere under vennskapskamper.  Mange antok at dette var en respons til privatlandskamper hvor enkelte byttet et helt landslag i pausen, og at det ikke gjaldt for klubblag.  Da Fulham nylig spilte mot Watford avbrøt imidlertid dommeren kampen i pausen da Fulham insisterte på flere bytter enn de seks man allerede hadde foretatt i løpet av de første 45 minuttene.  Resultatet ble at dommeren forlot banen, mens man benyttet en annen pipeblåser til å spille nye 45 minutter som ”oppvisningskamp”.  Tradisjonelt benytter de fleste lag i  hvert fall de første kampene under pre-season til å la flest mulig spillere få kamptrening, og at flere enn seks innbyttere da benyttes.  Hvordan man nå har tenkt å omgå denne regelen i ukene fremover gjenstår da å se.