Nyter stor tillit

Flere sentrale Liverpool-personligheter gir uttrykk for stor tillit til Rafael Benítez. – Ta vare på tradisjonene, er Kenny Dalglishs tips til manageren. Michael Owen setter ny rekord.

- Jeg er veldig glad for at Benítez har kommet til Liverpool, og hvis han ønsker meg der, vil jeg bli enda gladere, sier Stephane Henchoz.

Sveitseren, som enn så lenge er på landslagsoppdrag i Portugal, har ett år igjen av kontrakten med Liverpool, en avtale han gjerne forlenger. Den avgjørelsen er det Rafael Benítez som må ta. På generelt grunnlag gir iallfall Henchoz uttrykk for stor til tillit til sin nye spanske sjef.

- Å føre Valencia til ligagull og Uefacup-triumf, er en stor prestasjon. Jeg er sikker på at han kan gjøre det samme med Livepool, sier Henchoz, som skamroser Valencias spillestil.

- De er antakelig et av de beste lagene jeg har vært med å spille mot, vi hadde ikke en sjanse noen av gangene vi møtte dem, innrømmer han.

- Valencia spilte rask og god pasningsfotball, noe vi også ønsker å gjøre. Hvis Benítez innfører noe lignende i Liverpool, vil alle bli fornøyde, tror Henchoz hvis landslag starter sin siste EM-kamp klokka 20:45 – mot regjerende mester Frankrike.

 

- Ta vare på tradisjonene

En annen som har stor tillit til «Rafa», er mannen som enkelte mener burde hatt jobben hans – Kenny Dalglish.

- Det er en flott jobb, sier «King Kenny» om stillingen som sjef for Liverpool.

- Jeg er sikker på at Benítez’ Liverpool vil sanke mer enn 60 poeng. Valencia hadde en kjent og kjær spillestil, påpeker Dalglish i intervju med Liverpools hjemmesider.

Liverpool-legenden trekker fram to tips han mener Benítez bør ta med seg dersom han skal gjøre suksess i sin nye jobb.

- Han bør forsøke å holde Steven Gerrard og Michael Owen i klubben, noe som vil gjøre at alle ser fram mot den nye sesongen med forventning, nevner Dalglish, som også slår et slag for de tradisjonene og den historien som finnes på Anfield.

- Hvis de ikke blir glemt, er de en fordel – ikke et ekstra hinder - for en ny manager. Jeg er sikker på at Benítez er klar og stolt over klubbens historie, og at han drømmer om å tilføre litt nyere historie i løpet av sitt opphold, sier Kenny Dalglish.

Foran Englands skjebnekamp

Samtidig som Stephane Henchoz’ Sveits spiller mot Frankrike, skal England ut i skjebnekamp mot Kroatia. England kan altså bli sendt hjem i dag, men en som uansett vil sanke med seg nok en rekord, er Michael Owen. Dersom 24-åringen entrer banen i kveld, vil han tangere tidligere Liverpool-kaptein Emlyn Hughes’ 59 kamper for landslaget. Owens kommentar er at han synes det er hyggelig, men at han også ønsker å spille sin 62. landskamp dette EM, hvilket vil være ensbetydende med at England kommer til finalen.

 

Ryktebørsen

Ex Liverpool-manager, nå Blackburn, Graeme Souness, ønsker etter sigende å hente ex Liverpool-spiss Robbie Fowler til Ewood Park. I bytte skal Manchester City og ex Liverpool-manager Kevin Keegan visstnok få ex-Newcastle og Manchester United-spiss Andy Cole. Rapporter fra Spania antyder at Rafael Benitez er interessert i en av Real Madrids mange talentfulle spisser, nemlig Javier Portillo, som har enda dårligere utsikter til spilletid i Madrid etter at Fernando Mortientes vendte hjem.