Owen ikke i tvil om avansement

Michael Owen med ny scoring ute i Europa. Bruno er ikke redd for noen. Harry Kewell vil ikke reise til privatlandskamper. Stephane Henchoz i 200.

16 av 22 på fremmed gress for St. Michael

Michael Owen styrket sin posisjon som Liverpools toppscorer i E-Cupene gjennom alle tider, da han nettet for 22. gang i Sofia.  Det som er bemerkelsesverdig er at 16 av disse 22 målene faktisk er kommet på fremmed gress.

Angriperen vil nå få flere sjanser til å pynte på statistikken, etter 6-2 sammenlagt mot bulgarerne, og han var ikke i tvil om at man skulle ordne avansement i den kalde hovedstaden i går:  - Vi fikk en glimrende start, og selv om de skremte oss litt var det ingen fare.  Scoringene på bortebane knekte dem.  Vi hadde hele tiden troen på at vi skulle gå videre, og da Didi scoret like før pause betydde det at de måtte ha fire mål til.  Jeg har aldri sett noen score fire mål i en andreomgang mot Liverpool, og det ville ha vært et mirakel hvis de skulle ha greid det.

 

Cheyrou er optimistisk

Liverpool vil i dag få vite hvilket lag de møter allerede til neste uke i UEFA-Cupens 4.runde.  Bruno Cheyrou, som spilte fra start igjen mot Levski Sofia, bryr seg uansett ikke om hvem man trekker:  - Det er mange gode lag igjen i turneringen, men vi kan konkurrere med hvilken som helst av dem på en god dag.  Det er ingenting å være redd for.  Vi spilte bra i går.  Vi ønsket å få en god start, og visste at det var avgjort da vi fikk to tidlige mål.  Nå ser vi fram til neste runde.  Jeg bryr meg ikke om hvem vi får, siden jeg som sagt mener at vi ikke har grunn til å frykte noen, og at vi for øyeblikket spiller bra nok til å beseire hvem det skal være.

 

Ingen lange flyreiser for Harry

Manageren til Harry Kewell, Bernie Mandic, sier at det ikke vil bli aktuelt for Liverpool-spilleren å foreta lange flyreiser for å spille privatlandskamper.  Agenten sier at spilleren har et kronisk problem i ankelen, og som gjør at det ikke vil være medisinsk forsvarlig å være lenge på fly:  - Det vil være meget sjeldent at en vil få se at Harry er lenger enn et par timer i et fly.  Dette har ikke noe å gjøre med den siste skaden, men er noe som er permanent.

Mandic sier at denne tilstanden er bekreftet av legen til Liverpool, og også en uavhengig spesialist.

 

Henchoz med 200 ligakamper

Stephane Henchoz ble i søndagens kamp mot Leeds den 13. utenlandske spilleren som oppnådde 200 ligakamper i Premier League.   Av disse har han spilt 130 for Liverpool, og 70 for Blackburn.  Han er den første sveitser som har nådd dette antallet.

Her er listen:
Dwight Yorke (329)
Peter Schmeichel (310)
Henning Berg (275)
Dennis Bergkamp (254)
Claus Lundekvam (246)
Partrick Vieira (236)
Gianfranco Zola (229)
Dan Petrescu (215)
Mark Bosnich (206)
Ole Gunnar Solskjær (205)
Harry Kewell (205)
George Boateng (201)
Stephane Henchoz (200)