Owen kampklar til søndag?

Michael Owen kan likevel bli kampklar til søndag. Gérard Houllier ler av nye rykter rundt hans stilling. ­Igor Biscan ingen syndebukk, sier John Arne Riise. Slutt på engelsk fotball på NRK.

Etter at Michael Owen ble byttet ut underveis i gårsdagens kamp mot Marseille, antydet Gérard Houllier at han ikke ville rekke søndagens møte med Leicester. Nå avdramatiserer Michael Owen dette.
- Jeg har forsøkt meg på en sprint, og det føltes ok, så jeg håper å bli klar til søndag, sier spissen.

- Gir blaffen i spekulasjonene
Om mulig, ble presset på Gérard Houllier enda større etter gårsdagens exit fra Uefacupen. Men det gir franskmannen blaffen i.
- Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Motivasjonen min kommer ikke fra hvems utsagn jeg ønsker å motbevise, men hva vi vil og kan oppnå, sier Gérard Houllier.
Han legger til at han brukte å bry seg om spekulasjonene fordi de påvirket laget, men nå bryr verken han eller spillerne seg overhodet.
 
- Straffen snudde kampen
Liverpools manager gikk i går langt i å legge skylda for tapet på den spanske dommeren. Så mener selvfølgelig ikke Marseilles trener Jose Anigo, men han er enig i at straffen snudde kampen.
- Liverpool var klart best inntil da, så det er riktig å si at det var denne situasjonen som snudde kampbildet, sier den unge manageren, som omtaler gårsdagens seier som den største triumfen i hans karriere.
Men var det straffe?
- Noen ganger går sånt i din favør, andre ganger ikke. Denne gangen vippet det vår vei, sier Anigo.

- Biscan ingen syndebukk
I straffesituasjonens sentrum befant seg en tilsynelatende alltid like forvirret kroat. Mange mener han burde ha sluppet shortsen tidligere enn han gjorde, men John Arne Riise forsvarer sin kollega.
- Igor Biscan har alles støtte, han er ikke noen syndebukk. Alle kan få rødt kort i kampens hete. Vi skulle ha forsvart oss bedre som lag, sier nordmannen.
Om dommerens innsats vil han ikke si stort, annet enn at han var skuffet over en del av avgjørelsene.

PS: Til slutt tar vi med at FA-cupen neste år ikke vil bli sendt på NRK, men på Viasat. Det samme gjelder for øvrig 1. divisjonsfotballen og engelske landskamper. Dette blir første året siden 1969 at NRK ikke skal sende engelsk fotball. Nostalgikere bør dermed benytte sjansen til å se den NRK-sendte kampen West Bromwich Albion - Crystal Palace i morgen klokka 16...