Owen krever sportslig fremgang

Michael Owen er misfornøyd med sesongen, og krever endringer til neste år. Mark Lawrenson mener det er helt avgjørende at Liverpool bruker en eventuell pengeinnsprøytning fornuftig. Houllier fornøyd med Riise.

Michael Owen har ifølge liverpoolfc.tv i dag beskrevet denne sesongen som en man bør glemme fortest mulig, og insisterer på at selv om det skulle bli fjerdeplass og mesterligakvalifisering, så er ikke det godt nok for Liverpool FC.

 

- Vi må virkelig forbedre oss. Manageren vet det, og er enig i at vi må ha nye spillere inn. Selv om vi har vært uheldige til tider, med viktige spillere ute med skader og andre ting, er hovedproblemet at vi ikke har vært i nærheten av gode nok denne sesongen. Vi har tatt et steg tilbake i forhold til der vi var for et par sesonger siden, og nå må vi ta minst to steg frem, slår Owen fast dagen etter at han gjorde det klart at han vil være Liverpool-spiller også neste sesong.

 

- Vi kan fortsatt kvalifisere oss for Champions League gjennom fjerdeplassen, men likevel har det vært en dårlig sesong.  Selv ikke seier mot Newcastle på lørdag kan skjule det, og vi ønsker å legge denne sesongen bak oss så fort som mulig. Vi vil markere at sesongen er over med en æresrunde og en drink, men det skjuler ikke sannheten om at vi ikke har vært gode nok. Vi har ikke vunnet noe trofé, og er langt bak de tre beste lagene. Det er lett å se at lagene foran oss på tabellen har fått et klart forsprang på oss, og ting må gjøres for å prøve å ta igjen dette forspranget, sier en kritisk Owen.

 

Tabloidene har i dag selvsagt begjærlig grepet disse sitatene fra Owen, og Mirror ser dette som Owens siste advarsel til Houllier om at han nå må få skuta på rett kjøl igjen.

 

Owen positiv til investeringsplaner

Owen har også overfor Liverpool Echo i dag kommentert det faktum at Liverpool nå ser ut til å få en fersk kapitalinnsprøyting, enten fra Thailands statsminister Shinawatra eller fra ”local lad” Steve Morgan. Men nå når manager Gérard Houllier sannsynligvis får et større transferbudsjett å rutte med til sommeren enn først ventet, advarer Owen folk mot å avskrive spisspartner Emile Heskeys fremtid i Liverpool.

 

- Pengene vi snakker om her er kanskje ikke i samme liga som den kapitalinnsprøytingen Chelsea fikk sist sommer, men det vil utvilsomt være hyggelig for manageren å få mer penger til å bringe inn nye spillere, og klubben vil også dra nytte av dette i forbindelse med byggingen av vår nye stadion, uttaler Owen.

 

- Når det gjelder Emile Heskey og hans fremtid her, så ser det ut til at han får ufortjent kritikk hver eneste dag. Men det ser ikke ut til å tynge han. Han er en meget god spiller, og kjempemessig å spille sammen med, både for Liverpool og England, legger han til.

 

Lawrenson: - Pengene må brukes fornuftig

Tidligere Liverpool-stopper Mark Lawrenson skriver i sin spalte i dagens Liverpool Echo at pengene fra Shinawatra eller Morgan kun kommer til nytte dersom de blir brukt fornuftig.

Lawrenson mener at Shinawatra kan være en nyttig kontakt å ha for Liverpool i Østen, med tanke på å øke klubbens popularitet i den delen av verden.

 

- Jeg er sikker på at enhver som ønsker å investere i Liverpool FC også har sine egne krav, men dersom klubben finner det uproblematisk å innfri disse er jeg ikke i tvil om at man bør akseptere avtalen. Med slike pengesummer som vi snakker om her på vei inn i klubben, vil Gérard Houllier være i stand til å by på de spillerne han måtte ønske til sommeren. Jeg leser med interesse at Liverpool har vært linket til Joey Barton og Shaun Wright-Phillips hos Manchester City, men jeg er langt fra overbevist om at dette er spillere av et slikt kaliber at de kan bringe de røde tilbake i toppen igjen. Det Liverpool trenger i sommer er spillere av aller høyeste kvalitet. Spillere som kan levere varene på et høyt nivå i hver eneste kamp. Laget mangler fart i de bakre rekker og man trenger også mer kreativitet på midtbanen.

 

Lawrenson mener at Djibril Cissé er en spiller som passer til den beskrivelsen, og at Liverpool trenger å hente inn flere spillere av hans kaliber.

 

- Dersom Liverpool nå får inn fersk kapital må de bruke pengene fornuftig. Etter de middelmådige spillerne som har vært hentet inn de siste sesongene er dette et must, avslutter Lawro.

 

Houllier skryter av Riise

Manager Gérard Houllier har i etterkant av kampen mot Birmingham kommet med offentlig skryt av John Arne Riise. Sunnmøringen har spilt meget godt etter at han gjenvant venstrebackplassen for noen uker siden, og gjorde en ny god kamp på lørdag.

 

- John er nå tilbake på det nivået han var da vi kjøpte han. Han er utmerket til å gå fremover på banen, og har forbedret seg mye i det defensive spillet. I likhet med flere av de andre spillerne ser det ut til at han har funnet formen nå mot slutten av sesongen. John er fortsatt ung, og utvikler seg  som spiller for hver trening som går, uttaler Houllier.